Info
24.09.2012.
09:38
Protiv petorice šesnaestogodišnjaka novosadska policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su fizički povredili maloletnog D. P. iz okoline Novog Sada.
  • Futog Grobarija

    02.10.2012 11:30
    hrabrost
    Vasa brojnost - vasa je vrlina!!Vasa hrabrost - vasa je sramota!!

    Dragi moji "drugovi" firmasi , VI STE CKEPI, krajevi su nasi!!! G F
  • 26.09.2012 01:16
    Брука
    Није битно више чији су навијачи, само погледајте мало колико далеко идемо и колико је тај фејсбук уништио навијаче, где су нестали кодекси, витештво ? Ми Срби се толико мрзимо и гледамо да се уништимо да је то страшно, како да причамо о великој Србији кад ћемо најрадије ударити на своје.
  • delija

    25.09.2012 13:34
    ds
    delije futog




  • BIBI

    25.09.2012 12:16
    epilog
    kao i uvek "mnogo ste jaki kad vas je vise!". PS. Imate li muda za 1 na 1!
  • 25.09.2012 09:26
    Bio sam u Becu preko vikenda. Na ulici sam u par navrata sretao ekskurzije srednjoskolaca iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Svi momci su bili obuceni kao da su na tribinama stadiona ai dobra vecina njih je licila i ostavljala utisak huligana. Sve devojcice obucene kao sponzoruse. Sa kilometra se bukvalno videlo da su klinci sa nasih prostora. Dok bi im vodic nesto pricao momci bi dobacivali neke gluposti, smejali se na svoje glupave fore i doskocice. Za to vreme devojcice nisu ispustale mobilne telefone iz ruku kuckajuci poruke. Niko nije ni gledao ni slusao vodica. Na vecini benziskih pumpi na putu za Bec mogle su se videti izlepljene nalepnice raznih navijackih grupa sa prostora bivse SFRJ bez obzira iz koje republike su bili klinci koji su tuda prosli i polepili ih. Gledajuci sve to skontao sam da se nasi klinci i klinci iz Hrvatke, Crne Gore, Bosne, bukvlano trude da tamo u belom svetu ostave utisak huligana, zestokih momaka, ludaka, budala. Za to vreme Austrijanci su ih sve gledali kao stoku, zivotinje, smradove i tim opravdavali svoja vekovna misljenja da na Balkanu zive iskljucivo glupi seljoberi koji se medjusobno oslovljavaju kao Srbi, Hrvati, Bosanci, Mekadonci, Crnogorci. Kada se nasi klinci tako ponasaju po Becu, Rimu, Veneciji, Parizu, zar je za ocekivata da ce u rodjenoj kuci biti bolji.
  • filozof

    25.09.2012 09:15
    kompomis
    Retko kad je samo jedna strana kriva... Decko je evidentno znao sta radi kada je postavljao sliku na fb, ne kazem da ga je trebalo tako "kazniti" ali nije nevinasce u svakom slucaju.

    Roditelji su odgovorni za osobe koje nisu punoletne, pa eto im razloga, ako ne mogu da se kontrolisu da to ne rade zbog sebe, neka to ne rade zbog svojih roditelja.

    Apsolutno podrzavam Djulijanijeve ideje, i bilo bi lepo kada su ga naprednjaci vec doveli u predizbornoj kampanji, neka bar primene neku njegovu ideju.

    Verujem da ce ta deca razmisljati drugacije za par godina, ali do tada se treba pokusati uticati na njih. Koren ovog svega je propast drustva, koje najlakse utice na mlade...
  • mima123

    25.09.2012 08:17
    sramota
    pitam se samo sta ce raditi u dvadesetim godinama, ako se ovako ponasaju sa sesnaest?! ubijati?! Razlog-provocirao me je! maa daaj ade deco bolje u skolu da idete...
  • Y

    24.09.2012 20:26
    Jedva čekam...
    ...da - s obzirom na naše pravoduđe - pročitam vest kako su sedamnaestorica petogodišnjaka tukli pajserima trojicu trogodišnjaka! ŠTA JE SA RODITELJIMA OVIH MLAĐANIH HULIGANA!? KADA ĆE ONI BITI SUĐENI I OSUĐENI za zlodela svojih "žutokljunaca"!? Ipak, gospodo, roditi dete nije samo čin oplodnje jajne ćelije spermatozoidom, ono ima i socijalnu konotaciju, a to podrazumeva ODGOVORNOST RODITELJA ZA ČINJENJA SOPSTVENE DECE do određenog uzrasta (recimo, do 18. godine, a bilo bi bolje da se zakonski punoletstvo potvrdi 21. godinom života).
  • 24.09.2012 20:20
    zabrana
    Tako smo primitivni da nema nam druge - ukinite fudbal! Bicemo srecniji i pametniji.
  • Brat

    24.09.2012 19:40
    @Milan
    ŠTa lupaš ti ?? Pa firmaši su bili kad su se hrvati čekali ,i dosta njih je popadalo ,vidi se koliko pratiš vesti.Protiv velsa je firma organizovala navijanje uz pomoć ostalih navijača.Važno da si ti odma brže bolje pljuno po firmi....
  • Tea

    24.09.2012 18:30
    Tek ce sada Novi Sad biti bezbedan grad.One skaradne grafite jer to niko ne vidi,puna je Detelinara,oh izvinte to je Detelinara.
  • EvoOvako

    24.09.2012 18:29
    ...
    Ma to su krivi KUFERAŠI i BEOGRAĐANI!!! Sve su to nameštaljke!!! ALO BRE ROĐACI!!! Jedi način da se izbegnu ove gluposti su ISELJENJE!!! U LAOS J..ENI!!!
  • 24.09.2012 18:06
    firmasi-hrabri momci hahaha
    poznati su firmasi po tim radovima 5 na 1. da su mu samo 2,3 drugara bila tu videli bi koja rucna bi se povukla.
  • M

    24.09.2012 18:05
    Face (Fejs)
    Glupavi klinci,sa još glupljom društvenom mrežom.

    Realno gledano, debilni su i ti što su ga tukli i on što se slikao. Treba ih sve zajedno na Koridor,pa nek grade put,kad već imaju snage da tuku i vremena da se slikaju.

    Balavci.
  • Firma radi i u Amerikiii

    24.09.2012 17:57
    glupko
    Decko je pao lekciju iz kucnog vaspitanja...
  • 1989

    24.09.2012 17:39
    @Teča - Roditelje za uši i po džepu !
    Ne opravdavam to što su uradili, samo htedoh da pitam, kakve veze roditelji imaju sa tim? Roditelji decu uče šta je dobro i šta nije, kad deca dovoljno odrastu da ostanu duže napolju, uđu u društvo starijih, krenu da kupe njihove fore, slušaju priče i gledaju filmove pune nasilja. Roditelji utiču dok mogu, posle oni tu ne mogu ništa više. Mislite da je njima drago što njihova deca to rade? Gde je mozak?
  • Милан

    24.09.2012 17:28
    Срамота
    Фирмаши су сила кад треба ићи на једног , окупиш банду , десеторицу па ајмо га је*авати. Где је фирма била кад је ХР играла рукомет у НС. Скинули једну заставу да се сликају за фејс и испадну хулигани и то је то. ФИРМА ШЉАМ!
  • Limanac

    24.09.2012 17:08
    jednaka krivica
    Ja sam jedan od njih koji su ga maltretirali,
    Iskreno smatram, i to znam da rodjitelji nisu krivi za ovo, ne trebaju oni da ispastaju, nego iskljucivo mi
    Mi smo oni koji smo ovo pocinili, NE ONI!
    nismo mu mi krivi sto se slikao i isprozivao nas (navijace Vojvodine)... kao sto nam je i receno u sudu na razgovoru
    ON JE KRIV KOLIKO SMO I MI!
    ovo se resava izmedju navijaca ,a ne policije..
    da je on neki navijac ne bi on drukao sve...
  • paolo

    24.09.2012 17:05
    ....
    Nije pametno provocirati...
  • Milivoje

    24.09.2012 15:01
    Tako je to u Srbiji
    Provocirao je - dobio je! Kada hoćeš "gužvu", budi spreman i da istrpiš "maltret". Nema posle "Kuku meni".
    Sve (i počinioce i "povređenog") staviti u isti koš! Među njima nema razlike...
    Ideja da mu ovo rade je već u startu bolest i najava nečeg još goreg!!!
    Ko će sledeći da se pravi pametan? A evo već utakmice u subotu...Milina...
  • nowave7

    24.09.2012 14:58
    Ovo nije Vojvodina koju volim. Likove pod hitno u zatvor!
  • FCV

    24.09.2012 14:47
    @Stari Grad
    Hahahha evo javlja se jedan od trojice iz SG sto ne navija za Vosu. Ajde tisina misu mali.

    Novi Sad je slaninarski grad, klinac je provocirao i vrlo dobro znao sta mu sledi. Daleko od toga da podrzavam nasilje, ali ukoliko provociras, a znas sta ce ti se desiti, onda je problem u tebi. Sta sad cvili jajara mala, sto nije cvileo kad se "hrabro" slikao i hvalio pred drugarima.

    NAVIJAJ ZA SVOJ GRAD, ILI MARS U BEOGRAD
  • drugar

    24.09.2012 14:37
    snagatori
    a zasto nije jedan otisao i naterao ga da to sve radi vec njih 5,6?! navijam za vojvodinu al mi je muka od tih snagatora koji tuku samo kad su u gomili
  • 24.09.2012 14:34
    E super, to treba da radite, što se više tučete to će vaš klub bolje da igra!
    Takođe što više razvalite grad i išarate više grafita, što više budete huligani i mangupi, fudbalski klub za koji navijate će da bolje igra.

    Naravno ovo je sve bio sarkazam.
    Muka mi više od ovih ''vatrenih navijača'', uništite sav grad, nazivaju sebe patriotama i velikim srbendama, pa ako ste već patriote i volite svoju zemlju, zašto uništavate javnu imovinu, šarate svakakve švroljotine po zidovima.
    Ako volim svoju zemlju, pa trudit ću se da sve sačuvam, da zidovu budu lepi i čisti, da kada dođe stranac da vidi da smo čist, uredan narod.
    Ja bi svu štetu koja nastane naplaćivao od klubova, a takođe i krečenje fasada. Pa kada klubovi budu izdavali novac za to manje će imati za bolje igrače. Polako bi dovelo do propasti kluba, pa neka onda navijaju za đoku svog.
  • psiholog

    24.09.2012 14:31
    kriza identiteta
    Samo se inferiorne pic**ce identifikuju kroz pripadnost grupi...surova cinjenica grupe uzaludnih zivota.Jedino resenje je uvesti zakone kao u Britaniji i drzati ih se doslovce!
  • Srbijo

    24.09.2012 13:53
    Zbogom!
    Mile kaže: "Srbija je država u kojoj se omladina razvija na dole tolikom brzinom da će za par godina evolutivno spasti na nivo pećinskih ljudi i malo inteligentnijih majmuna.".
    Tačno. Srbija je nesposobna za normalno funkcionisanje. Uvek nečiji podrepak: Vizantije, Turske. Uvek periferija, nikad normalna država.
    Narod nezreo i nepismen, s hegemonističkom crkvom (nacijonalni vračevi) - topovsko meso Francuske, Rusije.
    Srbija - okupator u više činova. Srbija - ona od koje svi beže. Srbija - parazit.
  • Булевар

    24.09.2012 12:58
    мала друкара
    Сад се опет сликај у партизановој мајици и постави је на фб ако смеш...

  • 24.09.2012 12:18
    Rudolf Đulijani, čuveni najuspešniji gradonačelnik Njujorka, na pitanje kako je očistio grad od grafita: "Pisac grafita za kaznu mora nedelju dana da čisti grafite po gradu. Povratnik duplo duže, i svaki put mu se kazna dodatno udvostručuje". Recepti postoje, samo ih treba primeniti. Isto se odnosi i na tkzv. "navijače": dodatna vremenska kazna - zabrana prilaska svim stadionima u zemlji - koja se automatski udvostručuje za svaki novi prekršaj. Ta mera je od engleskih divljih navijača načinila umiljate mačiće i vratila normalnu publiku na engleske stadione.
  • Vedran

    24.09.2012 11:57
    ...
    Samo prinudni rad, društveno koristan. Ne razumem kako to do danas nije shvaćeno. Tek onda kada shvate koliko je truda uloženo u nešto znaće da poštuju javnu imovinu i druge ljude. To što će da leži malo na klisi i čita knjige neće ništa uraditi.
  • nonesk

    24.09.2012 11:43
    pitanje
    ajde ljudi jedno pitanje svima:

    ZASTO SE KLUBOVI NIKADA NE OGRADE O OVAKVE NAZOVI NAVIJACE !!!


    nedavno je prijatelj bio na utakmici reprezentacije, svi to znaju, redari su sve pustili unutra, svi kao platili karte a frajer s malim detetom jedva nasao mesto da sedne ? a covek lepo platio kartu i mesto za 7 god. dete!!! Zar deca ne treba da dolaze na stadione ? Kada si ti poslednji put bio na utakmici, to je bilo pitanje jednog " okorelog " navijaca Srbije... ali bitno da je znao da navija " ko ne skace siptar je " i to posle samo par minuta kada je Sulejmani postigao pogodak !!!
    mozda bas zbog takvih navijaca nema nikoga na utakmicama lige, sto se to ne zapitaju klubovi !!!

    samo je pitanje i za policiju kada ce imati hrabrosti i volje da se obracuna sa ovakvim ljudima, ne kada neki klinci lovarnih ljudi po gradu gadjaju kamenicama prolaznike, dodje lepo kola policije lepo ih legitimise i pusti...
    Novi Sad siguran grad ... mozda bio nekada ... a to je toliko tuzno ....
  • Galawix

    24.09.2012 11:33
    Hmmm...
    Stoka maloletna, da izvine stoka.

    Roditelje oglobiti doživotnom odštetom za pretrpljeni strah i povrede.

    Maloletnu stoku kazniti čišćenjem fasada po gradu i pisanjem milion puta u svesku na široke i uske linije: "FK Vojvodina je mafijaška organizacija, ja sam goveče.". Elektronskom narukvicom zabraniti pristup svim stadionima u zemlji na rastojanje manje od 500 m sledećih deset godina. U suprotnom, odmah u zatvor.

    A ove što kažu, pa što je provocirao stavljanjem fotki na bilo koju usr.nu Internet stranicu bih odmah stavio pod policijsku i medicinsku prismotru, pod sumnjom potencijalnih nasilnika i izgrednika.
  • Teča

    24.09.2012 11:25
    Roditelje za uši i po džepu !
    Pa da vidimo ko i kako vaspitava takve nasilne skotove !!! Ne može roditelj da ne zna gde i s' kim mu se dete kreće, i kako se ponaša !!! Sve dolazi iz kuće...
  • wt

    24.09.2012 11:22
    j**o vas fudbal !!!!

    bukvalno nemaju sta pametnije da rade.. kakav sljam..
  • 24.09.2012 11:02
    Zabraniti mafijašku organizaciju "Firma", kao i sve ostale paranavijačke kreature.
  • 123

    24.09.2012 10:51
    @Anonimus - Navijač voše
    Значи на вербални деликт треба некога мучити, вући по улици, понижавати и тући ко пса???
    Е јадна ти мајка шта то подржаваш...
  • 24.09.2012 10:44
    Navijač voše
    Po meni može svako da navija za koga hoće, ali njega niko nije terao da se slika sa isturenim srednjim prstom (ako je to istina što piše na sajtu)ispred murala voše i tako izaziva, a što je najgore i vređa i ponižava vovodinu u svakom smislu.Poštuj svoje ali nemoj ponižavati i vređati druge.
  • 24.09.2012 10:43
    Pa sto je kacio fotke na fb??
  • Nsadista

    24.09.2012 10:33
    Kako protiv nasilja
    Ja bih ukinuo fudbal.
    Koliko krvi, slomljenih udova, razbijenih glava, konzumiranih droga i nasilja treba da se desi, dok se ne setimo da mi nismo majmuni as drveta vec civilizovana bica?
    JAooo Dačiću kako na tebe noću ne naleti grupa huligana navijača željni nasilja?
  • miki

    24.09.2012 10:32
    Batina sekta zvana firma pokazuje rezultate skolovanja dece na svojoj tribini. Polozili su ispit iz mrznje razlitih ljudi i onih koji ne misle kao oni i sad ce verovatno da napreduju u hijerarhiji grupe...
  • Stari Grad

    24.09.2012 10:16
    Firmaska hrabrost
    Sta reci navijaci Vojvodine su nadaleko poznati po svojoj hrabrosti uvek u coporu na jednog!
    10 na 1,verovatno onih ostalih pet je bilo kod Bate papagaja na dogovor oko sendvica i prevoza za sledece gostovanje
  • Ivan

    24.09.2012 10:15
    A roditelji?!
    Dok zakon u ovakvim slučajevima ne počne roditelje da prepoznaje kao krivce i/ili saučesnike stalno ćemo imati ovakve priče.
    Znam da nam je svima teško ali roditelji ipak moraju znati čime im se deca bave...
  • mile

    24.09.2012 10:13
    Srbija je država u kojoj se omladina razvija na dole tolikom brzinom da će za par godina evolutivno spasti na nivo pećinskih ljudi i malo inteligentnijih majmuna.
  • 24.09.2012 10:12
    Osumnjičeni su ubrzo identifikovani i.... šta je onda bilo? Vest je nedovršena. Dobili su tapšanje po ramenu od svojih mentora umesto da dobiju četke i farbu pa da prekreče ono što šaraju po gradskim fasadama, a posle da odleže malo iza rešetaka do punoletstva. Sudstvo nam je otišlo u k... kada balavci mogu da uništavaju grad i maltretiraju gradjane.
  • 24.09.2012 10:07
    Sve je otišlo u krasni. Koljemo se zbog grafita.
  • 24.09.2012 09:58
    Pluskvamperfekt
    Novi Sad siguran grad...



    p.s.
    isti komentar 8. put ovog meseca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna