Info
13.11.2013.
21:26 > 21:37
Ministar spoljnih poslova, Ivan Mrkić, danas je izbegao da precizira na osnovu kojih kvaliteta je "savetnica" Vanja Hadžović (23), upisala Diplomatsku akademiju iz prvog puta.
  • 14.11.2013 20:51
    U vreme Kraljevine Srbine i Kraljevine Jugoslavije u diplomatiju su primani iskljucivo knjizevnici, umetnici, naucnici, akademici, vrhunske poliglote, . . . Priman je krem nad kremom tadasnjeg drustva. Strogo se vodilo racuna ko ce da predstavlja drzavu u inostranstvu, gledalo se da to budu poznati i zasluzni ljudi, neko ko je bio poznat i priznat u svetu i pre nego sto je postao diplomata. Gledalo se da za diplomatu bude poslat recimo neko ko je napisao neko delo i ono se prevodilo na nekoliko svetskih jezika i bilo citano svuda u svetu. Gledalo se da se za diplomatu posalje neko ko se u privatnom zivotu ostvario kao naucnik i bio recimo priznat i poznat predavac svetskog renomea na tadasnjim stranim univerzitetima. Medjutim, danas se u diplomatiju salju kalasture i starlete sa Megatrenda.
  • Suzana

    14.11.2013 11:53
    Mnogo je od SPSa
    Ovo je sada vec druga javna savetnica iz SPSa.Prva je bila Ivana Petrovic sa jahtama i limuzinama, takodje obnazena, pa sad i ova! Kurir nije bio dovoljno uporan pa prestao pod pritiskom da pise a ovi iz Blica ne staju... I NE TREBA!
  • jo

    14.11.2013 09:37
    Nek ste je
    Samo nek ste vi nju " izrotirali ".Sledeće je da neka " oro " ili neka farma-girl postane predstavnica Srbistana u Unesku.Srbija do Tokija bato
  • Vlada

    14.11.2013 08:16
    ...
    Politička javna prostitucija.
  • boco

    14.11.2013 08:00
    Savetnik se obicno postaje pri kraju karijere, a ovde je slucaj o savetnici sa 23 god bez ikakvog iskustva. Bolje da su joj dalu platu i da ne dolazi na posao nego da se ovako blamiraju.
    A ionako veliki dio novca odlazi partiji koja ju je postavila.
  • 14.11.2013 07:57
    Bitno je samo da zaposleni zadovolji na poslu,ostalo nije bitno.
  • Bla Bla

    14.11.2013 07:43
    Odgovor je otprilike kao Djilasov-zini da ti kazem
    Kakava PR sluzba ministarstva takav i odgovor,strucnost na zavidnom nivou.Elem, kada je doticna ugasila profile,a od kad je u Ministarstvu?Pretpostavljam da sa kodeksom o koriscenju socijalnih mreza upoznajete zaposlene odmah po stupanju na duznost.
    Kako neko sa takvim javnim profilom uopste dospe u vasu sluzbu,ima li tu nekih pravila ko moze a ko ne?
    No bilo kako bilo stvarno bolje da Vas PR branio Gospodskom tisinom no sto je dokazao koliko su Vam rotacije unutar ministarstva uspesne.
    Nekad su atributi bili uljudnost,konzervativno vaspitanje,poznavanje 2-3 strana jezika,sta je ovo majko mila.Na trenutak pomislih da cu u odgovoru naci sijaset kvalifikacija,dokaza o obrazovanju, takmicarskih diploma na republickom nivou iz istorije,Srpskog,Geografije i sl. a ne brdo obnazenih fotografija.
    Decu sa takvom reputacijom niko ne rotira po ministarstvu,lepa poruka mladima sto vise napucenih usta i golisavih fotki,sto manje Vukovih dipoloma i dobrih dela.
    FUJ

  • panonius

    14.11.2013 07:33
    mrkiću, da imaš obraza - i ti ostavku
    U svakoj civilizovanoj državi ova mala a vala i mrkić koji je tako brani - momentalna ostavka. Ali šta vredi kada je i premijer zaturio svoje koferče. Banda lopovska i korumpirana.
  • Uncas

    13.11.2013 22:40
    "Cveta posao" i u diplomatiji...Bogami rodilo ovih godina,bogato...
  • ZoranNS

    13.11.2013 22:24
    Nismo ni mislili da nije
    Nismo ni mislili da nije, ali kako bi tek bio zadovoljan da je uzeo neke sa boljim ocenama, ili do sada već proverenije, ali sve zavisi koliko je letvica visoko, metar ili dva.
  • Gagarin

    13.11.2013 21:49
    I tata bi sine :)))))
    "Mrkic zadovoljan radom golisave savetnice"

    Mogu samo da nagadjam, ali na osnovu prilozenih kvalifikacija, uopste ne sumnjam da je rad zadovoljavajuci :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna