Novosadski informativni portal 021

Info - Nauka i tehnologija

Pazite kako koristite wi-fi

Antivirus kompanija Avast je dizajnirala eksperiment sprovela je jedan eksperiment koji je imao za cilj da pokaže koliko smo ranjivi i zašto treba da budemo oprezniji kada koristimo Wi-fi internet.

Znanje ruskog od sada obavezno za astronaute NASA

Ruski jezik će postati obavezan predmet u programu obuke astronauta NASA, objavila je ova agencija na svom sajtu, ističući da će svi oni koji budu želeli da lete u svemir morati da nauče ovaj jezik.

Viber uveo opciju slanja većih datoteka

Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka s više od 711 miliona jedinstvenih korisnika širom sveta, predstavio je Desktop 5.9, novu verziju aplikacije pogodnu za korišćenje na PC uređajima.

Aplikacija za bicikliste pobednik Poslovnog izazova

Pružanje usluga biciklističkih tura po putanjama izabranim posredstvom android aplikacije je poslovna ideja koja je osvojila prvo mesto na nacionalnom finalu takmičenja Poslovni izazov, koje je juče održano u Beogradu.

Fejsbuk širi "aplikaciju protiv samoubistava"

Alat za prevenciju samoubistava je zvaničan naziv aplikacije iz Fejsbuka, čiji je cilj da pruži "emotivnu podršku" osobama sa dubokim problemima i samoubilačkim mislima, ali i njihovim porodicama.

Ovaj haštag je zapalio internet

Francuski haštag "Kad bi crnci govorili ko belci" pokrenut u ponedeljak u kome se ismejavaju svakodnevne skrivene rasističke izjave preokretanjem klišea preplavio je Tviter i privlači sve veću pažnju na društvenim mrežama.

VIDEO: Ovaj stakleni disk podatke može da čuva zauvek

Naučnici britanskog Univerziteta u Sauthemptonu učinili su ogroman korak u razvoju skladišta za digitalne podatke jer su, korišćenjem nanotehnologije, stvorili disk od stakla koji zapis može da čuva milijardama godina.