Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Svima stiglo grejanje

Grejanje su sinoć dobili svi Novosađani, a najkasnije je stiglo na Detelinaru, gde je punjenje sistema kasnilo zbog rekonstrukcije vrelovoda.      

Dečje selo dobilo novu kuću

Kuća u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, koja je pre 15 godina potpuno izgorela u požaru, kompletno je adaptirana i opremljena i od danas je dom za 11 mališana bez roditeljskog staranja.

Autobusi čekaju moguće žalbe

Gradsko saobraćajno bi uskoro trebalo da nabavi 26 novih autobusa i počne uvođenje elektronskog sistema naplate karata, ali pod uslovom da se ponuđači, koji su izgubili u postupku javne nabavke, ne žale nadležnoj republičkoj komisiji.

GSP više neće biti monopolista?

Odluka o javnom prevozu do kraja godine bi mogla biti promenjena tako da bi na novosadskim ulicama mogli da se pojave i autobusi privatnih prevoznika.

Na Ekonomskom fakultetu pregovori

Predsednik Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta, Stefan Dujović, trebalo bi uskoro da razgovara sa upravom fakulteta o zahtevima studenata, koji su prošle nedelje protestovali zahtevajući da dobiju mogućnost da studiraju po jednogodišnjem, a ne dvogodišnjem master programu.  

Počela grejna sezona

Novosadska toplana danas je startovala sa grejnom sezonom, kao prva toplana u Srbiji koja je počela sa grejanjem.

Novi Sad uskoro dobija Kongresni biro?

Prezentaciju Kongresnog biroa Srbije u četvrtak 7. oktobra organizuje Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Svi plaćaju za one koji prljaju

Gradske vlasti nisu u stanju da reše problem divljih deponija, tako da i dalje troše milione dinara za njihovo uklanjanje, a istovremeno građani koji ih stvaraju prolaze gotovo nekažnjeno.

Počinje grejanje

Grejanje u Novom Sadu počinje u četvrtak ujutru, tvrde iz "Novosadske toplane".

O problemima od sada lično s odbornicima

Novosađani od danas probleme koje imaju mogu lično da prenesu svojim predstavnicima u Skupštini grada, dolazeći na sastanke Komisije za predstavke i predloge, koja bi trebalo da im pomogne u njihovom rešavanju.