Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Nema besnila u gradu

Zbog ujeda pasa lutalica Pasterovom zavodu se javi oko 100 ljudi mesečno, ali Novosađani ne treba da brinu zbog besnila.

Gradska kuća prekinula bojkot Radija 021

Nakon što smo objavili kako je kabinet gradonačelnika, Igora Pavličića, prekinuo zvaničnu komunikaciju s Radiom 021, prvo saopštenje iz Gradske kuće nakon nekoliko nedelja pauze stiglo je u našu redakciju.

Otvoreni bazeni gotovi u junu

Radovi na otvorenim bazenima na Spensu biće završeni krajem juna, kaže pomoćnica ministarke omladine i sporta Zagorka Petrović Zlatanović.

SANU da utvrdi tačan broj žrtava Racije

Predsednik Memorijalnog društva "Racija 1942." Milan Radomir zatražio je danas od Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) da utvrdi tačan broj i poimenični popis žrtava fašističke Racije iz 1942. godine u Bačkoj.

Naprednjaci blokiraju ulicu ispred RTV

Pristalice Srpske napredne stranke danas će održati performans ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine u vreme trajanja Dnevnika, nezadovoljni uređivačkom politikom te medijske kuće.

Kanalizacija u prigradskim naseljima do kraja godine

Gradonačenik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je danas da će sva prigradska naselja, poput Kovilja, Kisača, Čeneja i Veternika, dobiti kanalizacionu mrežu, ali da u gradu takvih investicija ove godine neće biti, zbog nedostatka novca.

Izabrani novi članovi UO RTV-a

Republička radiodifuzna agencija izabrala je danas šest članova UO RTV-a, a prošli su Dimitrije Boarov, Vanja Barišić, Dalibor Bubnjević, Ivan Benašić, Boris Kovač i Ljiljana Bulatović.

VIDEO: Srušen stari industrijski dimnjak

Stari dimnjak u Radničkoj ulici, simbol industrijalizacije Novog Sada srušen je jutros oko 9h po nalogu Zavoda za izgradnju grada. Početku rušenja je prisustvovalo tek petnaestak sugrađana, jer su radnici "Šuša gradnje" sajlu pomoću koje je oboren dimnjak postavili sat i po pre najavljenog termina za rušenje.

Promenjena odluka o držanju pasa i mačaka

Šef komunalne inspekcije Srđan Jakovljev izjavio je da su izmenjene pojedine odredbe u novoj odluci o držanju kućnih ljubimaca, pa tako više nije ograničen broj mačaka i pasa koji mogu da se drže u stanu.