Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Okićene bandere u centru

Novogodišnja dekoracija grada počela je od Trga slobode i Gradske kuće, a za sada je okićeno samo nekoliko bandera u Zmaj Jovinoj ulici, na Bulevaru Mihajla Pupina i kod Srpskog narodnog pozorišta.

Novi Sad podržava lov na nacistu

Novi Sad će poslati predstavnike građana kao podršku lovcu na nacističke zločince i direktoru centra "Simon Vizental", Efraimu Zurofu, na suđenje 16. decembra u Budimpešti.

Novi Sad: Udomili 23 mačke

Samo u Novom Sadu i okolini ima oko 25 hiljada pasa lutalica. Humani pojedinci i porodice trude se da bar nekima od njih obezbede dom, hranu i lekove.

Počela obnova Srpskog narodnog pozorišta

Obnova zgrade Srpskog narodnog pozorišta, za koju je iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno 180 miliona dinara, počela je danas radovima u foajeima, dok je sanacija ravnog krova odložena za sledeći mesec.

U Katastru duple takse

U naplaćivanju duplih taksi, strankama koje u Katastru žele da hitno dobiju potrebnu dokumentaciju, u Republičkom geodetskom zavodu ne vide ništa sporno.

Ponovo napad na novinara?

Nepoznati napadači razbili su stakla na ulaznim vratima zgrade na Limanu u kojoj živi urednik crne hronike "Nacionalnog građanskog", Nikola Travica.  

Veterničani proverili zdravlje

U 49. akciji ''Otvorena vrata Doma zdravlja'', koja je u subotu održana u Osnovnoj školi ''Mihajlo Pupin'' u Veterniku, zdravlje je pregledalo više od 500 stanovnika ovog naselja.

Pokrajina finansira mastere ekonomcima

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović, rektor Novosadskog Univerziteta Miroslav Vesković i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Nenad Vunjak, potpisaće danas u Vladi Vojvodine Sporazum o načinu finansiranja školarina za studente master studija na tom fakultetu.

U "Stanu" ponovo rade

Posle dve nedelje obustave rada zaposleni u "Stanu" od danas počinju da rade, iako nije potpisan sporazum o prekidu štrajka.

Antićeva nagrada pod stručnom kapom

Organizatori ''Antićevih dana'' doneli su odluku da ubuduće o dodeli književne nagrade ''Miroslav Antić'' ne odlučuje Skupština grada, već odbor koji će formirati stručni žiri.

Egzit rasprodao jeftine ulaznice

Promotivne ulaznice za sledećifestivala Egzit, po ceni od 4.990 dinara, rasprodate, a nova cena je 6.990 dinara. Redovna cena iznosiće 10.990 dinara, saopštili su organizatori.

Ozelenjavanje Bulevara Evrope

Hortikulturalno uređenje na Bulevaru je zvanično počelo ovog vikenda, a osnovni cilj je umanjivanje negativnih efekata saobraćaja i očuvanja životne sredine.