Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Kupiš jelku dobiješ poklon

Gradsko zelenilo pokrenulo je jednomesečnu akciju ''Za zeleniji Novi Sad'' u sklopu koje, uoči božićnih i novogodišnjih praznika, pozivaju građane da kupuju jelke sa busenom kako bi doprineli ozelenjavanju svog grada.

Zamalo Evropsko prvenstvo u Novom Sadu

Novom Sadu je za jedan poen izmakla organizacija Ekipnog Evropskog prvenstva u Warhammeru 2012, jer je nedavno glasanje za izbor organizatora završeno rezultatom 23 prema 22 u korist poljskog grada Gožova.

Pozorište daruje beskućnike

U ime Novosadskog pozorišta glumci Zia Figura i Gabor Pongo odneće sutra u Prihvatnu stanicu Centra za beskućnike još jedan kontigent odeće koju su sakupili članovi tog teatra.

Novi zakon ne štiti korisnike kredita?

Novi Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga zvuči dobro, ali ne donosi ništa novo, budući da je prepun nedorečenosti i dvosmislenosti, zaključak je pravnog tima Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine.

FOTO: Premijera Don Kihota

Balet "Don Kihot", u koreografiji i režiji gosta iz Mađarske, Đule Harangoza, premijerno će biti izveden u subotu na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Za slavu potrebne dve plate

Novosađani koji slave slavu, a stalo im je do očuvanja običaja, za prosečnu slavsku trpezu će morati da izdvoje i više od jedne prosečne mesečne plate.

Kićenje jelki na Spensu

U susret božićnim i novogodišnjim praznicima, novosadski Pokret gorana danas će na prvom spratu Spensa organizovati program javnog kićenja jelki u okviru kampanje "Produžimo život jelkama" Gradske uprave za zaštitu životne sredine i akcije Pokreta gorana Novog Sada ''100% jelka - jelka sa busenom''.

Gradska ministarka za kasom

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu Sanja Stojanović učestvovala je u humanitarnoj akciji parfimerije ''DM'', novootvorenom maloprodajnom objektu u robnoj kući ''Nju Nork''.

Kontejneri za papir za dve škole

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Zoran Mandić potpisao je donatorski ugovor sa regionalnim menadžerom Piraeus banke Arijanom Dugajlić, kojim se ova banka obavezuje da će Gimnaziji ''Isidora Sekulić'' i Osnovnoj školi ''Đorđe Natošević'' donirati kontejnere za prikupljanje papira u okviru akcije "Napuni do vrha".