Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Cinema city od 18. do 25. juna

Novo izdanje Internacionalnog filmskog festivala Cinema City dešava se od 18. do 25. juna, u Novom Sadu. Tokom tih osam dana, Novi Sad postaje grad-bioskop, u kome se filmski, muzički i edukativni programi održavaju na različitim mestima u gradu i rade bioskopi na otvorenom.

Sekretar traži rasvetljavanje afere

Povodom mogućih nezakonitosti i sumnjivih detalja u vezi sa projektom Centralne školske baze podataka, iz kabineta pokrajinskog sekretara za obrazovanje, Andora Delija, saopštavaju da se skretar zalaže za potpuno rasvetljavanje svih sumnjivih elemenata, oko izbora kandidata javnog poziva objavljenog prošle godine od strane ranijeg Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, kao i za kažnjavanje učesnika ukoliko se njihova odgovornost dokaže.

Ministar poslao inspekciju u Klinički centar

Zbog sumnje da je jedna žena prošlog petka umrla jer su u novosadskom Urgentnom centru odbili da joj ukažu pomoć upućujući je na Dom zdravlja, u Klinički centar Vojvodine u petak je došao republički zdravstveni inspektor.  

Za praznik besplatno parkiranje

"Parking servis" neće naplaćivati parkiranje za vreme prvomajskih praznika, u nedelju, ponedeljak i utorak, 1. 2. i 3. maja, saopštilo je to javno komunalno preduzeće.

Dežurstva za praznike

U Domu zdravlja će do 3. maja non-stop dežurati pedijatri u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka, a stomatolozi u Rumenačkoj 102.

Treća Cvetna pijaca

Treća "Cvetna pijaca" ovog proleća održava se u petak i subotu, 29. i 30. aprila, na platou ispred Spensa.

Sindikat traži od države da spreči privatizaciju "Vodovoda"

Gradski i pokrajinski sindikat komunalnih radnika uputili su pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću, Ministarstvu životne sredine i republičkoj Direkciji za imovinu u kojem negoduju zbog "najave novosadskih vlasti da će putem javno-privatnog partnerstva privatizovati preduzeće Vodovod i kanalizacija".

Posao dali firmi koja nije postojala

Centralizovana školska baza podataka i sistem za obaveštavanje roditelja o uspehu učenika uskoro bi trebalo da postanu prošlost, jer je povernik za zaštitu podataka o ličnosti utvrdio da je projekat započet u suprotnosti sa zakonom.