Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Novosađani izbegavaju bolovanje

Tek nešto manje od dva odsto zaposlenih u Srbiji iskoristilo je svoje pravo na bolovanje a razlog je to što građani strahuju za svoje plate i radna mesta.

Okićene bandere u centru

Novogodišnja dekoracija grada počela je od Trga slobode i Gradske kuće, a za sada je okićeno samo nekoliko bandera u Zmaj Jovinoj ulici, na Bulevaru Mihajla Pupina i kod Srpskog narodnog pozorišta.

Novi Sad podržava lov na nacistu

Novi Sad će poslati predstavnike građana kao podršku lovcu na nacističke zločince i direktoru centra "Simon Vizental", Efraimu Zurofu, na suđenje 16. decembra u Budimpešti.

Novi Sad: Udomili 23 mačke

Samo u Novom Sadu i okolini ima oko 25 hiljada pasa lutalica. Humani pojedinci i porodice trude se da bar nekima od njih obezbede dom, hranu i lekove.

Počela obnova Srpskog narodnog pozorišta

Obnova zgrade Srpskog narodnog pozorišta, za koju je iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno 180 miliona dinara, počela je danas radovima u foajeima, dok je sanacija ravnog krova odložena za sledeći mesec.

U Katastru duple takse

U naplaćivanju duplih taksi, strankama koje u Katastru žele da hitno dobiju potrebnu dokumentaciju, u Republičkom geodetskom zavodu ne vide ništa sporno.

Ponovo napad na novinara?

Nepoznati napadači razbili su stakla na ulaznim vratima zgrade na Limanu u kojoj živi urednik crne hronike "Nacionalnog građanskog", Nikola Travica.  

Veterničani proverili zdravlje

U 49. akciji ''Otvorena vrata Doma zdravlja'', koja je u subotu održana u Osnovnoj školi ''Mihajlo Pupin'' u Veterniku, zdravlje je pregledalo više od 500 stanovnika ovog naselja.

Pokrajina finansira mastere ekonomcima

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović, rektor Novosadskog Univerziteta Miroslav Vesković i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Nenad Vunjak, potpisaće danas u Vladi Vojvodine Sporazum o načinu finansiranja školarina za studente master studija na tom fakultetu.

U "Stanu" ponovo rade

Posle dve nedelje obustave rada zaposleni u "Stanu" od danas počinju da rade, iako nije potpisan sporazum o prekidu štrajka.

Antićeva nagrada pod stručnom kapom

Organizatori ''Antićevih dana'' doneli su odluku da ubuduće o dodeli književne nagrade ''Miroslav Antić'' ne odlučuje Skupština grada, već odbor koji će formirati stručni žiri.