Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Soba koja pomaže deci (foto)

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", danas je otvorena senzorna soba, namenjena učenicima sa smetnjama u razvoju.

Osumnjičen za 28 krađa

Policija je, u subotu, uhvatila Ferhata G. (1990) iz Novog Sada, neposredno posle krađe bakra i mesinga, vrednih oko 500.000 dinara, iz jedne firme u Novom Sadu.

Celo društvo je krivo zbog pojave silovatelja

Advokat Dragoljub Martinović ocenio je za Radio 021 da je država kriva zato što se Mladen Ogulinac, osumnjičen za silovanje i ubistvo osmogodišnje devojčice iz Starih Ledinaca, ponovo našao na slobodi.  

Od meningitisa 47 obolelih

Od početka meseca Institut za javno zdravlje Vojvodine registrovao je u Novom Sadu 47 slučajeva obolelih od virusnog meningitisa.

Ove godine samo jedna nova garaža

Iako se broj registrovanih automobila u Novom Sadu godišnje povećava za oko pet hiljada, grad će u ovoj godini dobiti samo jednu garažu i to montažnu.

Počinje Novosadsko muzičko leto

Koncertom Laure Levai-Aksin (flauta) i Staše Marković-Grujić (harfa) u katedrali, u petak uveče će biti otvoreno "Novosadsko muzičko leto" u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.

Silovatelju iz Ledinaca pritvor od mesec dana

Pedesetdvogodišnjem Mladenu Ogulincu, koji je juče uhapšen u Starim Ledincima zbog sumnje da je u subotu silovao i ubio osmogodišnju devojčicu, određen je pritvor od mesec dana, saznaje Radio 021.  

Pet decenija Novosadskog univerziteta

Svečanom akademijom u Srpskom narodnom pozorištu, Univerzitet u Novom Sadu obeležiće večeras 50 godina rada, a kako je najavljeno svečanosti će prisustvovati predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, ministar za nauku Božidar Đelić i ministar prosvete Žarko Obradović.