Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Tontiću nagrada "Miroslav Antić"

Dobitnik nagrade "Miroslav Antić" za 2009. je pesnik Stevan Tontić za zbirku pesama "Sveto i prokleto", odlučeno je na svečanoj sednici Skupštine grada.

Cveće na Trgu slobode

Gradska uprava za komunalne poslove odlučila je da ne naplaćuje zakup tezgi za prodaju cveća koje će biti postavljene na Trgu slobode povodom predstojećeg praznika žena.

Taksisti polažu ispit

Ispit o poznavanju grada  i propisa koji regulišu taksi prevoz za taksiste koji se ovim poslom bave najmanje pet godina u kontinuitetu održaće se 16. marta u 8h ujutro, u zgradi Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2.

Lapavica usporava saobraćaj

Saobraćaj u Novom Sadu se, za sada, odvija normalno. Prema rečima Ratka Majstorovića iz Nacionalnog taksija, na kolovozima ima malo snega ali se i on topi.

Reklama skuplja 10 puta

Još nije poznato da li će gradske vlasti preispitati visinu lokalnih komunalnih taksi, koje su od ove godine, kada je reč o isticanju reklamnih oznaka i do deset puta veće. Ono što najviše muči marketinške agencije je cena, jer od ove godine za postavljanje reklamnih oznaka, gradskim vlastima treba da umesto 10, plate sto dinara dnevno po kvadratu za najbolju zonu.

Direktor Gradskog zelenila preko konkursa

Novi v.d. direktora u Gradskom zelenilu treba da bude izabran na sednici Skupštine grada 26. marta, a nakon toga Upravni odbor Zelenila će raspisati konkurs za novog direktora.

Nedovoljno novca za sanaciju rupa

Za sanaciju puteva ove godine izdvojeno je 105 miliona dinara, što je dovoljno samo za popravku najoštećenijih sobraćajnica u gradu. Prošle godine urađen je elaborat iz kog se može zaključiti da ovaj novac neće biti dovoljan kako bi se stanje na putevima popravilo, rekao je za Radio 021 Đorđe Kuljančić iz ZIG-a.

Za kalendare i odela skoro milion i po dinara

Gradske vlasti potrošile su skoro 1.300.000 dinara za decembarsku kupovinu kalendara, agendi i novogodišnjih čestitki. Na računu izdatom 21. decembra prošle godine, u koji je Radio 021 imao uvid, najskuplju stavku predstavlja nabavka hiljadu zidnih kalendara po ceni od 292.000 dinara.

Koncerti za sportske terene

Mesna zajednica "Omladinski pokret" danas organizuje prvi u nizu koncerata pod sloganom "Deset koncerata za deset terena".

Kako do boljeg seksa uz jogu

Prema psihologiji joge, seks je vrlo prirodna stvar i veoma je bitan za funkcionisanje i održavanje veze koja je od vitalnog značaja za opstanak ljudske vrste na planeti.

SULUV traži prostor za Gradsku galeriju

Novi Sad je jedini grad u Vojvodini i Srbiji koji nema svoju Gradsku galeriju, zbog čega će u Art klinici u četvrtak biti nastavljeno potpisivanje peticije za rešavanje ovog problema.

Polumaraton krajem meseca

Novosadski polumaraton, 17. po redu, održaće se u nedelju, 28. marta sa početkom u 11 časova, dogovoreno je na sednici Organizacionog Odbora.

Izvod za jedan dan

Novosađani će od sada izvod iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih dobijati istog dana kada podnesu zahtev, izjavila je članica Gradskog veća zadužena za propise Milena Popović Subić.

Grb i zastava na sva gradska preduzeća

Sve ustanove i preduzeća kojima je grad osnivač moraće da za državne praznike i dan grada istaknu grb i zastavu Novog Sada na vidno mesto, navodi se u predlogu odluke o upotrebi gradskih obeležja.