Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Blagajna i dalje ne radi

Blagajna Informatike u Ulici Dušana Vasiljeva broj 8 neće naplaćivati komunalno-stambene troškove ni tokom ove nedelje.

LAP do kraja godine

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović najavio je da bi Lokalni akcioni plan za mlade pred odbornicima gradskog parlamenta trebalo da se nađe do kraja godine.

Šestica menja trasu

Trasa autobusa broj 6, koja ide od Podbare preko centra, do Adica, od danas do 16. septembra biće izmenjena.

Perpetuum jazzile maestralno za kraj IFUS-a

Slovenačka horska atrakcija ''Perpetuum jazzile'' izvela je sinoć sjajan koncert na prepunom Trgu slobode na završetku Međunarodnog festivala uličnih svirača, koji je u protekla tri dana okupio muzičare i razne druge izvođače iz celog sveta.

UNS pozdravio odluku VAC-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravilo je odluku nemačkog koncerna VAC (WAC) da pokloni 55 odsto kapitala zaposlenima u Dnevnik Vojvodina presu (DVP), izdavaču lista Dnevnik i da se odrekne potraživanja od te kompanije u iznosu od 1,8 miliona evra.

Počele prijave za poslovni inkubator

Raspisan je konkurs za buduće stanare poslovnog inkubatora, koji bi trebalo da pomogne novim malim i srednjim preduzećima da razviju posao u okviru informacionih tehnologija i osamostale se.  

VAC ostavlja zaposlenima u Dnevniku svoj udeo

U okviru povlačenja sa medijskog tržišta Srbije, većinski vlasnik "Dnevnik Vojvodina presa", nemački koncern VAC, ponudio je zaposlenima DVP-a 55 odsto svog udela u ovom preduzeću, bez ikakvih uslova i protivusluga.

Kradu šifre za gmail preko sajta u Sremskoj Kamenici

Bezbednosni stručnjaci kompanije Sunbelt upozoravaju na talas spam poruka koje se "maskiraju" kao zvanična komunikacija Gmail administracije, a tako pokušavaju da ukradu korisničko ime i šifru vlasnika Gmail naloga. Podaci se čuvaju na serveru koji je registrovan u Sremskoj Kamenici.

Odloženi radovi na vrelovodu na Novom naselju

Zbog loših vremenskih uslova, radovi na vrelovodu u okviru bloka zgrada oivičenog ulicama Vladike Ćirića, Simeona Piščevića i Radomira Raše Radujkova, na Novom naselju, planirano za 10. septembar se odlaže do ponedeljka, 13. septembra.

Edukativni centar uređuje tržište rada

Edukativni centar Vlade Vojvodine bi uskoro trebalo da počne da funkcioniše, a to će ublažiti problem neadekvatno obrazovanih ljudi na evidenciji nezaposlenih, ocenio je direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje, Vladimir Srdić.