Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Popravljanje emocionalne memorije

Nakon preživljenog događaja koji je izazvao osećaj straha, ostaje dovoljno vremena za popravak, da ne bi ostala trauma, a taj vremenski ograničen period kada stvari mogu da se promene sa lošeg na dobro, naučnici nazivaju "prozor rekonsolidacije",

Antić: Prolazimo u drugi krug

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je da veruje da će njegova ekipa uspeti da prodje grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Everet: Ne priznajte da ste gej

Glumac Rupert Everet apelovao je na glumce homoseksualce da ne iznose na videlo svoje seksualno opredeljenje, već da ga drže u tajnosti jer bi to moglo da okonča njihovu filmsku karijeru, prenosi "Dejli Mejl".

Kristofer Voken na Brodveju

Dvostruki oskarovac Kristofer Voken igraće u mračnoj komediji "A Behanding in Spokane" čije će izvodjenje na Brodveju početi u martu.

Fotografije Balkana Barbare Olive

Izložba fotografija ''Balkan – kadrovi sa putovanja'' Barbare Olive, otvara se večeras u knjižari-kafe-galeriji ''Nublu'' u Ulici Žarka Zrenjanina, od 20 časova.

Karte za Kultur shock u prodaji

Rok atrakcija iz Sijetla, bend ''Kultur shock'', nastupiće 6. decembra u klubu ''Trema'' u Srpskom narodnom pozorištu. Karte za ovaj koncert mogu se kupiti u pretprodaji u cd šopu ''Mungos'' i klubu ''Trema'', po ceni od 400 dinara, dok će na veče dešavanja one koštati 600 dinara.

Prodata Džeksonova ''mesečeva'' rukavica

Rukavica Majkla Džeksona koju je nosio 1983. godine kada je prvi put izveo čuveni plesni "mesečev korak", prodata je na aukciji u Njujorku za 350.000 dolara, sumu devet puta veću od procenjene.

Dajana Krol sjajno u Beogradu

Slavna kanadska džez pijanistkinja i pevačica Dajana Krol održala je u subotu uveče, u prepunoj sali Sava centra, veliki koncert u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj 12. album "Quiet Nights".

Lufthanzine karte jeftinije i do 40%

Jeftinije letove i do 40 odsto, uskoro će da ponudi i Lufthanza. Po uzoru na  niskobudžetne avio-kompanije i u Lufthanzine avione biće ugrađeno više sedišta.

Multimedijalna knjižara BoBo

U centru Novog Sada se danas se otvara multimedijalna knjižara "BoBo" koja se nalazi u ulici Svetozara Miletića 45. Ova zasebna, zona za nepušače je posebno koncipiran deo Radio kafea. Time će biti zaokružene kulturne aktivnosti koje 021 neguje u Miletićevoj i gde mušterije ubuduće, osim međusobno, mogu da se druže i sa knjigom. Novosađani u novom, specifičnom prostoru u gradu mogu pronaći veliki izbor hit knjiga i ekskluzivnih izdanja, umetnička dela slikara iz Čuruga Đorđa Kovačeva, kao i kreativne poklone za drage osobe sa ličnim stavom i dobrim ukusom. Multimedijalna knjižara "BoBo" takođe je prostor u kojem će se održavati intimne promocije i književne večeri. Otvaranje ovog novog prostora u gradu je u 17h.

Nagrađen film "Tamo i ovde"

Igrani film "Tamo i ovde" reditelja i scenariste Darka Lungulova dobio je nagradu "Spirit of Independens Avord" (Nezavisni duh) na Međunarodnom festivalu u Fort Loderdejlu (SAD), saopštio je beogradski producent "Kino kamera".

Koncert horova u sinagogi

Društvo Slovenaca "Kredarica" i Muzička omladina Novog Sada organizuju koncert Mešovitog hora Društva Slovenaca "France Prešern" iz Skoplja u subotu 24. oktobra u 20 časova u sinagogi.

Večeras dva besplatna koncerta

Pravoslavna, rimokatolička, evangelistička i jevrejska verska zajednica večeras u Sinagogi organizuju humanitarni koncert crkvenih horova. Umesto plaćanja ulaznica, publika će na ulazu moći da ostavi dobrovoljni prilog, a početak koncerta je u 19 časova.

Bez viza u Britaniju tek 2011. godine

I dok bi u većinu zemalja Evropske unije državljani Srbije, bez viza trebalo da putuju od sledeće godine, putovanje bez ove vrste ograničenja u Ujedinjeno Kraljevstvo, neće biti moguće pre 2011.

Ministarstvo za ignorisanje

Da li je Srbija, po rečima ministra obrazovanja Žarka Obradovića, zaista posvećena "ignorisanju održivog razvoja u obrazovanju i učenju"? I da li je moguće da na tom planu čak "intenzivira napore"? Ni šest meseci nakon ovog neugodnog lapsusa ministra Obradovića na jednoj konferenciji UNESCO, ministarstvo ništa nije preduzelo da se reč "ignorisati" ispravi u zvaničnoj pisanoj izjavi na engleskom jeziku koja je posle govora predata organizatorima.

Ingmar u Sinagogi

Klavirski duo Ingmar nastupa u četvrtak u Sinagogi, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.