Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Počinju razgovori o promenama u Vladi Vojvodine

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i potpredsednik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas Tanjugu da će u ponedeljak biti održani prvi razgovori o najavljenoj mogućnosti redukcije pokrajinske Vlade.

LSV: Čija je gimnazija najstarija?

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) protestovala je danas zbog medijskih navoda da je Gimnazija u Kragujevcu najstarija u Srbiji i navela da je Karlovačka gimnazija iz Sremskih Karlovaca najstarija u državi.

Slike dece nisu za Fejsbuk!

Samo nekoliko kompjuterskih programa može da filtrira društvene mreže, poput Fejsbuka, foruma i blogova, a slučajevi zloupotrebe dece na internetu sve su češći u Novom Sadu, a i celoj Srbiji.

Vodovodu kredit za desetak dana

Za desetak dana biće potpisan ugovor za kredit Evropske investicione banke (EIB) od 15 miliona evra za potrebe "Vodovoda i kanalizacije", najavio je gradonačelnik Igor Pavličić.

Za veća prava obolelih od retkih bolesti

Gradonačelnik Igor Pavličić zatražio je od Ministarstva zdravlja i Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje da obolelima od retkih bolesti omoguće veća prava u okviru zdravstvene zaštite.

Nagrađena firma Execom

Preduzeću "Execom" iz Novog Sada, koje se bavi projektovanjem i programiranjem informacionih sistema, uručena je Blicova nagrada za najboljeg preduzetnika u 2010. godini.

Radnički univerzitet stecište beskućnika

U napuštenoj zgradi Radničkog univerziteta, u Ulici Vojvođanskih brigada, u poslednje vreme okupljaju se beskućnici, zbog čega je direktor Novosadskog otvorenog univerziteta Mirko Karakaš tražio od novosadske policije da obezbeđuje taj objekat.

Problemi u dopremanju hrane za vrtiće

Iako gradski funkcioneri ne odustaju od modernizovanja svojih voznih parkova, deci u vrtićima "Radosnog detinjstva" ponekad kasne obroci zbog loših automobila kojima se hrana doprema.

Ispit za taksiste 14. marta

Pismeni deo ispitа iz poznаvаnjа grаdа i propisа koji regulišu tаksi prevoz za taksiste, održаće se 14. mаrtа 2011. godine u zgrаdi Skupštine Grаdа Novog Sаdа, u Ulici Žаrkа Zrenjаninа 2, sа početkom u 15,30 čаsovа.

Nove ordinacije od aprila

Iako je otvaranje renoviranih i proširenih objekata Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici i Šangaju najavljeno za kraj februara, pacijenti će za prijem u uređene objekte morati još da sačekaju.

Svaki deseti učenik žrtva nasilja

Svako deseto dete u našim školama kaže da je bilo izloženo nasilju u poslednja tri meseca, dok dva odsto učenika navodi da je bilo agresivno, pokazuju istraživanja Unicefa.

Sve više đaka učiće na engleskom

Sve više škola se uključuje u projekat dvojezične nastave, pa će se engleski čuti na časovima u školi "Petefi Šandor", kao i na Fakultetu za pravne i poslovne studije.