Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Zaliha krvi ima, ali fale trombociti

U Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine trenutno su deficitarni trombociti, ali u ovoj zdravstvenoj ustanovi očekuju da će se stanje, kada je reč o ovom krvnom produktu, stabilizovati vrlo brzo.

Prijavite gde su opasne ledenice

Novosađani bi trebalo da, gde god je moguće, očiste sneg i uklone ledenice sa svojih krovova, terasa i balkona kako prolaznici ne bi bili povređeni, apeluju iz Glavnog štaba za vanredne situacije.

Volonteri donose hranu i lekove

Volonteri novosadskog Crvenog krsta od danas su na usluzi Novosađanima koji zbog vremenskih nepogoda ne mogu da odu u kupovinu osnovnih životnih namirnica i lekova.

Divljač nije ugrožena

Divljač na Fruškoj gori nije ugrožena, jer su ekipe Nacionalnog parka iznele dovoljno hrane pre nego što je pao sneg, rečeno je danas u Nacionalnom parku Fruška gora.

Odbačena prijava protiv Pavličića

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu Agencije za borbu protiv korupcije podnetu protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i još 12 članova Gradskog veća, izjavio je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Ledolomci čekaju ugovor

Dva ledolomca u zoni Dunava kod Novog Sada spremna su za razbijanje leda na reci, ali je problem što firma "Dunav grupa agregati", u čijem su vlasništvu ti brodovi, nema potpisan odgovarajući ugovor s Direkcijom za vode Srbije, rekao je direktor saobraćaja u toj firmi Aleksandar Krstić.

Ljubavni parovi zavejani na Fruškoj gori

U poslednjih nekoliko dana ekipe putara i Nacionalnog parka bile su prinuđene da intervenišu nekoliko puta i da iz dubokog snega na sporednim putevima vade zaglavljene automobile i ljubavne parove u njima.

"Gosip" se vraća na Egzit

Američki rok bend "Gosip" i australijska grupa "Wolfmother" nastupiće na ovogodišnjem Egzit festivalu, koji se održava od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, najavili su organizatori.

Maškarada 21. februara

Karnevalska manifestacija "Maškarada", kojom se, kao i svuda u svetu, ispraća zima, biće održana 21. februara, a krenuće od Muzeja Vojvodine.

Popunjena sva mesta za čišćenje snega

Iako je najavljeno da će i danas svi zainteresovani Novosađani moći da se prijave da za dnevnicu čiste lokacije na koje mehanizacija zimskih službi ne može da priđe, sva mesta su već popunjena.