Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Popovu uručena Februarska nagrada

Povodom Dana Grada, u Srpskom narodnom pozorištu održana je Svečana akademija, u okviru koje je uručena Februarska nagrada ovogodišnjem laureatu doktoru Dušanu Popovu, autoru Enciklopedije Novog Sada.

Ili će internet biti slobodan ili ga neće biti

Iako svet i dalje bruji o najavama da bi relativno slobodan internet kakvim ga danas poznajemo mogao da prestane da postoji, građani Srbije i dalje pasivno gledaju na civilizacijsko-tehnološki rasplet koji se dešava na svetskoj sceni.

"Zakon o nadležnostima u okviru Ustava"

Pred Ustavnim sudom Srbije danas je održana druga javna rasprava povodom inicijative Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije za ocenu ustavnosti Zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.

Laureati "Izbora godine" za savremenu umetnost

Laureati tradicionalnog priznanja "Izbor godine" su izložba "Re-kreacija" Danijela Babića, retrospektiva i monografija Vujice Rešina Tucića u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, autora Nebojše Milenkovića, dok je za najboju galeriju izabrana poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Nadležnosti Vojvodine - najteži predmet

Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine, čija se ustavnost osporava, najvažniji je i najteži predmet koji se pojavio pred Ustavnim sudom od njegovog postojanja do danas, izjavio je predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević.

Svečana akademija povodom Dana grada

Povodom Dana grada Novog Sada, 1. februara, u Srpskom narodnom pozorištu biće održana Svečana akademija, u okviru koje će biti uručena Februarska nagrada ovogodišnjem laureatu Dušanu Popovu.

Život prosjaka na ulicama Novog Sada

Zapitamo li se ponekad dok prolazimo pored njih, ko su ti ljudi, kako se osećaju, kakav je njihov život bio pre i šta ih je dovelo do toga da postanu prosjaci? Ili ih ni ne primetimo?

U kafićima uopšte neće biti muzike?

Udruženje ugostitelja Novog Sada narednih dana će zvanično zatražiti od grada da promeni nedavno donetu odluku o visini dozvoljene buke u lokalima u stambenim zgradama, koja na snagu stupa u sredu.