Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Previše taksista, Grad bez jasne strategije

Pojedina taksi udruženja nedavno su podigla cene svojih usluga, a prema mišljenju člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj, Siniše Bubnjevića, cena taksija bi trebalo da bude i višestruko skuplja.

Svakodnevno bacaju tone hrane

Iako egzistencija oko 1.000 Novosađana zavisi od obroka pripremljenih u Narodnoj kuhinji, iz raznih supermarketa, pekara i restorana svakodnevno se bace tone upotrebljive hrane.

Tri godine od tragedije u Laundžu

U podne će u Zmaj Jovinoj ulici biti obeležena treća godišnjica tragedije kada su u noći između 16. i 17. februara u požaru u kafeu "Laundž" poginuli Mirjana (23) i Miloš Pekić (19), Milena Kolundžić (23), Branka Saković (23), Boris Bjekić (23), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23) i Vladan Dragović (27).

Tužba protiv Dragoslava Petrovića

Članovi sindikata Naučnog instituta za prehrambene tehnologije podneli su krivičnu prijavu protiv pokrajinskog sekretara za nauku, Dragoslava Petrovića, zbog, kako navode, pronevere od milion evra.

Električni sistem nikad opterećeniji

Električna mreža u Vojvodini beleži rekordna opterećenja, međutim, sistem će moći da ih istrpi, navodi direktor direkcije za upravljanje "Elektrovojvodine", Pavel Zima.