Menu 021

Novosađanin priznao da je pretio preko Tvitera, tvrdi da je to zbog lekova

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Novosađaninu Đuru Trkulji, osumnjičenom da je preko Tvitera pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najavljivao otmicu člana njegove porodice.
Novi Sad 06.12.2018. | 13:33 > 14:19
 • Ko
  08.12.2018 02:13
  Da
  Ovaj čovek je sin profesorsa Milana Trkulje našeg velikog stručnjaka iz oblasti ekonomije. Čovek je završio 4 fakulteta. Jedini njegov problem je taj što zbog svog intelektualnog nadprosečnog kapicetat izopšten iz okruženja. Nisam ga dugo video, čuo sam da je počeo da se okreće Bogu i da propoveda kao pastor u nekoj crkvi. Iskreno mislim da ima veliki potencijal i ne verujem šta mu se događa. Msilim da nije trebao da preti ali je to definitvno uradio u nekoj psihičkoj neravnoteži jer znam da je imao nesanice i da je često radio noću, učio čitao. O kome se zapravo radi i da je više takvih ljudi u politici pogledajte video. to je jedan pošten i intelegantn čovek koga su samo čekali da mu spakuju. I prošloj vlasti je bio opozicija i hteo je da osnuje Socijal Libelarnu Stranku. Na žalost ne laže i nije revrtljiv tako da mu projekat nije uspeo. Đao mi je zbog toga što će morati da bude 30 dana u pritvoru, veoma mi je žao... Inače gospodin Trkulja se borio za Srpski narod u Hrvatskoj pogledajte video https://www.youtube.com/watch?v=d3wXRgYXaqM molim redakciju da objavi ovo.
 • Gligorije
  07.12.2018 09:35
  E pa
  Zvaćemo ga od sad' ...Đuro Robija.
 • Latinica
  07.12.2018 01:09
  Gradonačelnik Subotice je pretio realno, uživo i zapravo, pa nikom ništa.
  Radikali pretili na sred televizije rdjavim kašikama, pa nikom ništa.
  Tabloidi i tabloidne televizije lažu i prete svakodnevno, pa nikom ništa.
  Ovo što se desilo ne branim, niti su napisali šta je pisalo na twiteru, ali očigledno nije bila realna pretnja. Ali sad je bilo svašta.
 • koliko priGlup i
  07.12.2018 00:46
  ogranicen?
  Koliko je jadan ovaj G, ubedjen je da je neki mudroser i intelektualni kapacitet, a samo ume da ponavlja tri recenice: " Gospodine zasto se ne lecite?", " Gospodine zasto ste glupi?" i " Gospodine zasto ste nepismeni?". Koliko moras biti glup i ogranicen da ti pred nosom prolaze decenije moralnog i materijalnog propadanja sopstvenog naroda i da ti i dalje branis tu ideologiju i ubedjujes druge da si ti u pravu?
 • Limanac
  06.12.2018 21:02
  @Goran

  U pravu ste, dobio sam 285 minusa.

  A sada pročitajte taj moj komentar, ostavljen u trenutku kada se još špekuliše da je Đura uhapšen zbog običnog komentara na internetu:

  "Ne dolaze specijalci zbog izražavanja nezadovoljstva, pa 90% komentatora sa 021 bi bilo pohašeno.
  Sigurno ima neki komentar sa pretnjom, direktnom ili indirektnom nekome iz vlasti."

  Ovo se ispostavilo kao TAČNO. Dotični je imao dva profila, a sa drugog je slao pretnje.

  Iako mislim sve najgore o ovoj vlasti, smatram da niko nema pravo da zloupotrebljava anonimnost interneta i upućuje bilo kome pretnje.
 • Vojvosadjan
  06.12.2018 20:08
  Zašto ste se toliko okomili na gospodina G? Čovek je potpuno u pravu. A taj ko je u pravu..
 • Kiki
  06.12.2018 20:08
  Ama ljudi, pogledajte djurine snimke na youtube, sve ce vam bude jasno
 • Cenzurojvođistan
  06.12.2018 20:06
  @brane
  Osim što je nejasno zašto smatrate da treba vama da polažem račune, zar ste toliko glupi da ne možete da iz drugog nadimka izvučete zaključak zašto je takav?
 • BulevarEvrope
  06.12.2018 20:01
  Can't Mossad The Assad
  Mi, backe Svabe (nas par desetina hiljada), danas smo imali uspesnu akciju skupljanja sredstava za kupovinu novog usb diska od 256gb (jer mu je stari oduzet u nasilnoj policijskoj akciji) uvazenom profesoru doktoru teroristickih nauka i strucnjaka za internet bezbednost.
  Kategoricki tvrdimo da na usb nije nista snimano a ni najmanje neki kompromitujuci materijal.

  U cilju sprecavanja stigmatizacije mentalnih oboljenja, apleujemo na komentatore da se ne forsiraju antipsihijatrijski stavovi i da se afektivno upucivanje u pojedine institucije ne koristi kao uvreda i omalovazavanje drugih komentatora suprotnih ili i objektivnih shvatanja.
  Opet ponavljam da za psihicki obolelu osobu nema bolje stvari od pomoci koju pruza vest psihijatar i psiholog. Psihicki obolela osoba, ovakvog intenziteta, mora se svrstavati iskljucivo kao psihotik ili neurotik (vid individualnog ludila) a nikako kao sledbenik ili protivnik provucicevizma odnosno patoloskog-antivucicevizma (vidovi kolektivnog ludila).
 • Nema tu
  06.12.2018 20:00
  ovo ono
  Priznao je marvo. Vojvodina hoce ili nece?
 • brane
  06.12.2018 19:27
  @Cenzurojvođistan

  Zbog cega menjate nadimak gospodine G ?
  Vas upecatljivi stil pisanja je lako prepoznati .
 • Goran
  06.12.2018 19:22
  @Limanac
  @citaoc
  "Grešite, moj jučerašnji komentar na srodnu vest je dobio 174 minusa. "

  Ne razumem zasto pisete neistinu .
  proverite jos jednom . imali ste tacno 284 minusa : https://www.021.rs/Novi%20Sad/komentari/203159#sort
 • Cenzurojvođistan
  06.12.2018 18:36
  @ex chapman
  Lice koje "samostalno rasuđuje" na način na koji vi to radite, kad pored crno na belo teksta koje je uhapšeno lice javno objavilo a što je preneseno u prethodnom članku vi i dalje apsurdno verujete u nekakve teorije zavere, odnosno ako svesno i namerno birate da to ne vidite baš kao što ste svesno i namerno odabrali da od teksta koji sam napisao uzmete samo poslednje 4 reči a ignorišete ostatak, a usled svoje sopstvene ostrašćenosti i potrebe da samom sebi potvrdite postojanje tog imaginarnog sveta koji ste stvorili dok ispoljavate elemente šizofrenije te umišljate da su neprijatelji svuda oko vas, ne spada u ponašanje mentalno stabilnih lica usled čega sam vam postavio i sada ponavljam isto pitanje - zašto se ne lečite?
  @Taj cudesni G
  Ni najmanje poštovani nepotpisani "gospodine", iako razumem vašu potrebu pripadnosti gomili koju ste odabrali bez obzira kakve gluposti njeni pripadnici izjavljuju odnosno kog su stanja svesti, predložio bih vam da i vi posetite lekara obzirom da vam se priviđaju "neprijatelji srpstva" u veoma jasnom i nedvosmislenom ukazivanju na činjenicu, a u ovom slučaju tekst koji je jedno lice javno objavilo na društvenoj mreži, odnosno na lupetanje o teorijama zavere lica prema kojem gajite naklonost odnosno osećate pripadnost. Verujte mi da mi je veoma žao što ste glupi.
  @opalim te g...
  Žao mi je i što ste vi glupi, odnosno što su lupetanje, laži i obmane jedino čime možete doprineti društvu u kojem živite. Usrećili smo se sa vama.
 • Limanac
  06.12.2018 18:33
  @citaoc

  Grešite, moj jučerašnji komentar na srodnu vest je dobio 174 minusa.
  I dalje mislim da anonimnost interneta niko ne treba da zloupotrebljava u svrhu pretnje, jer će taj brzo shvatiti da na netu niko nije anoniman.

  Još je čovek imao dva profila na twiteru. Pravi Dr Jekyll and Mr Hyde
  Sa Mr Hyde profila je slao preteće poruke kao da je član Mosada?!
  Najiskrenije, čovek koji je doktor nauka a ne zna šta je to IP adresa i glumi ludilo ne može da mi bude simpatičan.
 • Podrška
  06.12.2018 18:02
  Podška doktoru Đuri! Svako ko je razgovarao nekada sa uvaženim doktorom, zna da je on u ovoj situaciji žrtva.
 • guns
  06.12.2018 17:44
  @Brugi 06.12.2018 • 16:02
  Kontraefekat
  "Zbog čega oni koji su evidentno protiv ove i ovakve vlasti neprestano nameštaju voleje protivnicima?"

  I ti bi namestao volej da oko tebe stoji deset do zuba naoruzanih specijalaca.
 • citaoc
  06.12.2018 17:41
  @Limanac

  Juce je vas komentar dobio 284 minusa .
  Sta vam to govori ?
 • @G
  06.12.2018 17:36
  evo dodje i vasih pet minuta . Garant skacete od radosti zbog ovog priznanja .
 • zoran
  06.12.2018 17:25
  @Junacine 06.12.2018 • 13:47
  "Samo prete hrabri internet ratnici a niko nista da uradi."

  pisanje komentara nije pretnja .
 • Taj cudesni G
  06.12.2018 17:16
  Nenadmasni G
  Postovani gospodine G ,
  Uz Vas se osecam toliko sigurno i bezbedno .
  Sigurno se osecam jer znam da budno i vecito stojite na braniku nase otadzbine i vesto raskrinkavate neprijatelje srpstva .
  Hvala Vam.
 • Gulag
  06.12.2018 17:05
  Gubernija
  iznudjeno priznanje .
 • opalim te g...
  06.12.2018 16:50
  Na kojim li je G lekovima? Ah da, na Matijevic sendvicima.
 • Limanac
  06.12.2018 16:06
  @ex chapman

  Hajde još jednom prouči ceo slučaj koji si naveo. Majka je sa sinom od 13 godina otišla u šumu da obavi poljoprivredne radove. Vratila se uveče bez sina, sa nekim suludim objašnjenjem. Priznala je da ga je udarila motikom u glavu, ali ne i da ga je ubila. Na kraju je oslobođena jer niti je pronađeno telo, niti je priznala ubistvo (kao što većina ubica ne bi priznala), niti je moglo biti dokazano da ga je ubila. Naknadno je pronađena lobanja, koju je mogao tu da donese bilo ko.

 • marko
  06.12.2018 16:03
  Izdajnici
  Tako i onaj jadnik sto je sve snimao kod matijevica posle silnih batina sam sebe demantovao i rekao da je sve izmislio hahaha koja sprega kriminala i vlasti
 • Brugi
  06.12.2018 16:02
  Kontraefekat
  Zbog čega oni koji su evidentno protiv ove i ovakve vlasti neprestano nameštaju voleje protivnicima? Ovakvi ispadi, kojih ima previse, pomažu vladajućima i daju im municiju za kontranapade. Zbog čega? Zarad "duhovitosti"? Lajkova i retvitova? Zamislite prosečne glasače kad čuju prenemaganje preko TV-a u stilu "Evo vidite kakvi su ovi iz opozicije". Pa nikad neće glasati protiv, a bez njih se ništa ne može uraditi, svidelo se to nama ili ne. Kakvi apstinenti, kakvi bakrači, 90% nikad neće ni glasati - ili su pomrli, ili se odselili ili ih uopšte ne zanima.

  Gledam ovih par godina, autogolove svojim izjavama i objavama nameštaju i oni koji bi kao trebali da nas vode. Ako je prosečan tviteraš neoprezan i nevešt, pitam se zašto to rade Đilas, Janković, Jeremić... Ili su nesposobni da predvide da će vođa to preokrenuti u svoju korist ili im baš tako odgovara u ovom momentu. Krompir je vruć, valja sačekati da se ohladi.

  Jahaće ovi i ovakvi nas još dugo.
 • /
  06.12.2018 15:47
  /
  @g
  crno na belo kao slucaj matijevic

 • Stav
  06.12.2018 15:41
  Nestasica lekova
  Bice kriv i za Hercegovacku. I za Olivera; bez poligrafa. I za Zlatiborskog lepotana bez dozvole. I za Promenadu. I za mini centrale. I za tetku iz Kanade. I za otete penzije. I za... Tezina zaokruzivanja broja na listicu je svakog dana sve veca.
 • Lala
  06.12.2018 15:36
  "država"
  Kad su me pitali kako vidim Srbiju u 2019g.ja im kažem preko skajpa. Tužno al istinito.
 • ex chapman
  06.12.2018 15:31
  @G
  to od čega ja "bolujem" zove se samostalno rasuđivanje i sloboda govora (ne u smislu da mi niko ne brani da pričam šta hoću, već da sam sobom nisam toliko ograničen pa da ne umem da kažem ništa pametnije od npr. "Zašto se ne lečite?") a zašto se Vi ne lečite? šta nema termina kod specijaliste? ne možete da dobijete uput? skupo kod privatnog?

 • G
  06.12.2018 14:59
  @ex chapman
  Crno na belo stoji šta je ovo lice napisalo i vi čak i tada nalazite neke teorije zavere? Zašto se ne lečite?
 • Zeleni
  06.12.2018 14:48
  Kakvi su to lekovi?
  Da ih svi dobijemo
  (na recept naravno).
 • malo
  06.12.2018 14:46
  zemljo otvori se....
  a sta sa 80 i nesto komentara sa vesti koja je prethodila ovoj? Napljuvase tamo sve zive, bez da su imali sve informacije, pa nista bolji niste od vlasti protiv koje se navodno borite....
 • Milan
  06.12.2018 14:21
  Neka ga stisnu još malo da prizna i da je Savamalu rušio. Da je peglao listiće na prošlim izborima, izgubio Kosovo, upumpavao vodu pod Promenadu, samo ga dobro stisnite sveti oci naši.
 • Tomi
  06.12.2018 14:14
  Vucic ko Isus. Samo treba da (po)kazes da ti je zao i sve ti je oprosteno.
 • ex chapman
  06.12.2018 14:06
  i eto...
  ... stigli ste do dna! naravno da je priznao! nije ni prvi ni poslednji! i ja bi priznao iako i nemam nalog na twitteru :)
  sećam se slučaja da su majku mučili dok nije priznala da je ubila sina 2010. dve godine je držali u pritvoru, proglašavali je ludom iako su je na prvom psihijatrijskom veštačenju oglasili uračunljivom. podmetali lobanju (ko zna čiju i kako pribavljenu) za koju je veštak utvrdio da nije dečakova. time su se bavili umesto da traže nestalog dečaka! dečak nikad nije pronađen niti se zna šta mu se zaista dogodilo. strah me da pomislim koliko ima slučajeva lažnih priznanja pod batinama, ubistava koja policija "pretvara" u samoubistva i svakojakih užasa nad nevinim građanima! ne kažem da je ovaj Trkulja nevin. samo hoću da kažem da nije nikakvo čudo što je tako brzo priznao, kad su i potpuno nevini priznavali mnogo groznije stvari... sad mu je jedina šansa da se prijavi u Parove i slične šoove - čujem da se u Stradiji tako možeš osloboditi zatvora i za teža krivična dela!
 • Lala
  06.12.2018 13:57
  Sud
  Kada bi nam sudstvo bilo tako brzo za sve, onda bismo bili svi zadovoljni, a ovako.....
 • Tasa 1951
  06.12.2018 13:51
  Samo bezanija odavde deco
  U ovoj drzavi se jedino isplati ziveti van ove drzave.
 • Junacine
  06.12.2018 13:47
  Samo prete hrabri internet ratnici a niko nista da uradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Pravila i uslovi korišćenja Pošalji vest