Menu 021

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu: Šteta na voću zbog mraza do 50 miliona evra

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović rekao je da će šteta koju će mraz prouzrokovati voću biti od 40 do 50 miliona evra.
Novi Sad 25.03.2020. | 12:59
  • Marko
    26.03.2020 10:53
    Iskustvo dugogodisnje
    @Imanjak

    Ne pisem napamet.

    Imam i rane i srednjerane i kasne sorte. Mraz je nekada u martu, nekada u aprilu, sustina price je ista.
  • Imanjak
    26.03.2020 09:20
    Kajsija
    Marko,

    ako udjete u materiju malo (više) videćete da postoje sorte kajsije koje kasnije cvetaju, daju krupnije polodove od ovih naših selekcija, rađaju svake godine i u našim uslovima ali nisu toliko dobre za destilat-rakiju.

    I da, nisu sa NS fakulteta, nažalist čak nisu iz naše države već iz uvoza ali kao što čačansku ljivu uvozimo iz Holandije, možemo o ovo... NAŽALOST...
  • Kaćanka
    25.03.2020 18:18
    Sećanja
    Nekad je glavna ulica Borisa Kidriča u Kaću bila prepuna kajsija....voleli smo ih i zrele i zelene.... a onda je svako ispred svoje kuće sadio i sejao šta je hteo.....sad...nit je za voljenje nit za sećanje!
  • Marko
    25.03.2020 17:09
    Radosti ranog proleca
    Drugim recima, gajiti kajsiju kod nas cist je mazohizam. To je poslednja vocka koju bih gajio profesionalno. Imamo par stabala za po kuci, ali uvek isto. Nekad prerodi, uglavnom podbaci. Nama nije bitno, ali proizvodjacima jeste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar



Preostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
O nama Oglašavanje Kontakt Impresum Uslovi i pravila korišćenja Pošalji vest