Novi Sad
23.09.2023.
11:15 > 09:48
Protest pod nazivom "Stop seči šuma" održaće se ispred Informativnog centra Nacionalnog parka Fruška gora na Iriškom vencu danas, 23. septembra.
  • Nemanja

    24.09.2023 10:29
    @Sremac

    Rekao bih da čovek ima sasvim normalnu reakciju na parazite i štetočine.
  • Sremac

    23.09.2023 20:34
    Fruska gora
    Fruska gora pripada velikim mocnicima koji vladaju i vlasnici su pola Fruske gore . Ko im je dozvolio i omogucio to treba se zapitati ? Ko jos prodaje Nacionalni park po kom zakonu . U sve je umesana crkva i lokalni mocnici sa Nacionalnim parkom i sve nude i prodaju poznatom kupcu
  • Nadja

    23.09.2023 16:23
    Nedajte, Bgd je upropašcen, okolina, nema drveta a kamo li šume, nema lepe zgrade, oni ce do 2027 upropadtiti celu Srbiju. Borimo se ljudi , motke usrane i udri.
  • Vladan

    17.09.2023 10:26
    @Stručnjaci

    Da li je vama primitivnim divljacima jasna definicija ZAŠTIĆENOG DOBRA? To znači da postoje jasno utvrđeni način na koji možeš da raspolažeš svojinom koja spada u tu kategoriju, i to važi i za crkvenu zemlju, i za tvoju, i za imovinu nekog trećeg. Problem je što ste bezobzirna, bahata plemenska stoka koja je otkrila divlji kapitalizam 18. veka pa sad mislte da ste neko i nešto.
  • Ivan

    16.09.2023 14:59
    Sramota
    Toliko se sns odomaćio,da misle da je sve državno lično njihovo.
  • Stručnjaci

    16.09.2023 01:03
    @ekobotovi
    Dal je vama botovima jasna definicija TUĐE??? To znači nije vaše i ne možete da raspolažete. Danas je crkvena zemlja, sutra nečija druga, prekosutra moja... U svojoj slepoj zadojenosti niste svesni koliko ste bahati i bezobzirni. Ako vam se ne sviđa što država daje platu i zida crkve borite se protiv toga a ne kako će ko da raspolaže svojom imovinom. DA, crkvena imovina je privatno vlasništvo nevladine organizacije imena Srpska Pravoslavna Crkva. Možda im je tu šumu (a verovatno i jeste) poklonio neko ko je tako hteo i odakle vama pravo da nečiju volju lomite. U celom razvijenom svetu crkvena imovina je na isti način stečena i nedodirljiva i tačka. Jeste negde plaćaju negde ne plaćaju poreze, svaka država svoju crkvu pomaže i poštuje i šta ti ja znam ali to ne utiče na njihovu imovinu. Dokle mislite da se vodite kretenskom idejom ako drugi kradu mogu i ja? NE MOŽE! ako vam je stalo da nam svima bude bolje onda morate da se borite za pravo i pravdu ma kako ona bila protivno vašem ličnom mišljenju. Mislim da niste spremni za to, mislim da ste zavedeni, ostrašćeni, lakomisleni i u principu da vas ni ne interesuje ali je dobro za lajkove i šerovanje budalaština.
  • Maroder

    15.09.2023 16:35
    Valjda ste naucili do sad da svaki protest protiv sece na Fruskoj je udar na crkvu, srpske svetinje i srpsku nejac..Rece neko vec ovde na tu temu dabrovi bi napravili manje stete od popova..Al sta da se radi nije im dao Tito da se bave drugim poslom osim njihovog, al docekase slobodu u Srbiji pa zidaju zgrade, rade na cast i na kes, a i motorka im nije strana za kubik gradje vamo tamo...i nek se posece sve da ode vise u propast sve ovo..sta god da je ovo..
  • ... kar

    15.09.2023 15:25
    ...tel
    Popovi, lopovi, topovi i sve to zajedno...
  • sremac

    15.09.2023 14:28
    privatno ili ne
    Da se nadovežem na komentar @stručnjaci, ali nije mi jasno kako je to SPC odjednom "privatna svojina". Ko je vlasnik te Crkve da ona bude privatna? Pa čak i kada je privatna svojina u pitanju, ako je u opštem interesu da se šuma ne seče (iz razloga očuvanja flore i faune) onda ni vlasnik ne bi smeo da "ošiša" tu šumu tek tako.
  • Jaca

    15.09.2023 14:14
    @stručnjaci
    E pa nije baš sve tako kada je SPC u pitanju. Dobili su restitucijom sve što je bilo ikad njihovo, ali i dalje dobijaju plate i penzije od države, država gradi hram Svetog Save, najveće ruglo na planeti, opravlja manastire. Ne plaćaju porez, a trguju i proizvode i te kako. Ne podležu zaštiti kulturnih dobara, prekrajaju građevine kako se nekom svešteniku čefne. Uništavaju kulturnu baštinu. I uništavaju Frušku goru iz sve snage.
  • Симеон

    15.09.2023 12:48
    У бој
    Протести се морају омасовити, јер ако не одбранимо природу и оно што би требало по свим принципима да представља национално и народно богатство онда нам нема спаса. Следеће ће бити литијум, реке, воде, планине док овде не остане камен на камену...
  • Marinko

    15.09.2023 12:24
    Biće teško, udarili ste na najveće - "državne" bogataše i SPC, ali samo hrabro i napred!

    Posebno se još niko nikad nije usudio da pipne u tog najvećeg tajkuna u Srbiji - SPC, sa mnogim desetinama hiljada ha zemlje, od čijeg profita čak ne plaća ni PDV.
  • stručnjaci

    15.09.2023 12:21
    @ekobotovi
    Što se crkve ili bilo kog vlasnika tiče interesuje me odakle vama pravo da se mešate u privatnu imovinu? a to stalno radite. Ako je neko nešto dobio restitucijom to znači da mu je bilo nepravedno oteto pa onda jednom konačno vraćeno. Ne vidim nijedan razlog da neko mora da pita ekološke botove da li sme ili ne sme da proda ili raspolaže sa onim što je njegovo. Da li je to crkva kupila ili joj je neko poklonio to nije vaša briga niti je kulturno u to se mešati ali kultura vam je takođe prilično nepoznat pojam čim tako bezobzirno nasrćete na tuđe.
  • SNS PINK N1 NASILJE

    15.09.2023 12:08
    Kartel je vec unistio Frusku Goru. Kad se udje u sumu, drvece je toliko proredjeno da vise i ne lici na sumu, ali zato ima smeca na sve strane i primitivaca iz kartela koji voze motore i kvadove. Taman jos dok probuse taj nepotrebni tunel, nece vise biti ni sume. Apsolutno unistenje svega. Nece ostati nista osim smrti.
  • Куп је битан

    15.09.2023 12:03
    Да ли је неко можда био у неком националном парку у Европи где постоји "планска сеча" шуме?
  • Joca

    15.09.2023 11:24
    A vidi zgradu javnog preduzeća, k'o scenografija iz The Walking Dead. :'D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna