Novi Sad
28.05.2014.
14:51 > 20:19
Lekara i sestara u Urgentnom nema dovoljno - zbog odluke Ministarstva zdravlja o zabrani zapošljavanja u medicinskim institucijama, tvrdi upravnica Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine Vesna Pajtić.
  • Boris

    29.05.2014 18:02
    Delimicno tacno
    Ovde iznete cinjenice su samo delimicno tacne.PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZASTITATJ DOM ZDRAVLJA NE FUNKCIONISE.Hitna radi pod velikim pritiskom,kao i urgentni centar.Zato sto se tu lece i hitni i svi oni koje "SISTEM NE PREPOZNAJE".Pacijenti se iznova vracaju na opstu praxu i tako unedogled.Upute,recepte.zakazivanje,prevoz,opet radi samo izabrani lekar,ostali nemaju pravo na to.Jadni oni koji su bolesni.Odmah posle njih oni koji rade u zdravstvu i na kojima se svi istresaju.
  • marina

    29.05.2014 13:48
    ne daj Bože nikom
    Tamo se sestre šećkaju hodnikom kao da su na modnoj pisti,ne bi im palo na pamet da pogledaju nekog pacijenta kome nije dobro,dok ne dođe na red kod lekara.A jednom kad sam čekala sa velikom posekotinom na ruci,izašao neki klinac u belom sa kafom u ruci,pomislila sam da je medicinski brat,čekala sam skoro pola sata,da bi na kraju taj isti došao i ušivao mi ruku.Prošao je ladno pored mene nije ni pogledao da vidi jel urgentno,nego ode on na svoju pauzu.....pa nije ni čudo da im treba obezbeđenje.
  • sladjana

    29.05.2014 12:01
    volonteri
    Imate srece,rade vam volonteri godinama
  • Kontrash

    29.05.2014 11:44
    Ma nemoj mi kasti ?!
    Kao prvo, otkud bas to prezime na mestu upravnice ? Kao drugo, ne daj Boze da nekome zatreba UC KCV jer ce proci s minimum 4 sata cekanja dok ga neki pripravnik ne pogleda uz on-line konsultaciju sa nekim od sefova. Kao trece, postoji tarifa koja je javna tajna za zaposljavanje tamo. Kao cetvrto ...dosta vise i MARS SVI NAPOLJE !!!
  • Mr Thursday

    29.05.2014 07:08
    Teorija
    Vesna Pajtić radi za Đilasa. Demokratska stranka je izvela totalnu reformu u rikverc. Glavna tekovina nazadnjačkog progresa pod Pajtićevom vlašću je pretvaranje javnih poslova u privatne ujdurme. Univerzalnost uzročno posledičnih veza koje proizilaze iz neumitnog delovanja narečenog gvozdenog zakona pajtićevštine omogućava da se relacije iz jednog problematičnog braka preslikavaju u na smrt oboleli javni i politički život. Tako sada frustrirana Vesna čini pakost uzdrmanom Bojanu. Javni nastup žene koja je postala direktor i doktor nauka zato što je supruga, e da bi mogla da napravi svaku glupost koja joj padne na pamet, iritira javnost u trenutku kada njen muž želi da postane Đilas, iako je previše i to što je Pajtić. Odijum koji prati Vesnu slabi Bojanove izglede u kritičnom trenutku. Ako izgubi od Đilasa - izgubiće sve. Da bi perverzija bila kompletna, Vesna se nada da bi Bojanova šteta mogla biti korisna za nju: da će joj to pomoći da ostane direktorka čak i u slučaju da Pajtić umesto da postane Đilas, postane ništa. Zato je Vesna podsetila na sebe baš sada. Teorija je luda, ali šta je ovde normalno?!
  • Lovac Luka

    29.05.2014 07:00
    kakva zabrana
    Ne razumem o kakvoj zabrani zaposljavanja se govori,kada HITNA POMOC malo malo zaposli nekoga.Ko ne veruje neka pregleda dokumentaciju,koliko je zaposleno lekara,posebno mladih med.sestara a o vozacima da i ne govorimo.Postavlja se pitanje da li zabrana vazi i tamo gde je TRECA SRBIJA?Samo mi nije jasno ako se toliko primilo,zasto onda jos uvek PEDIJATRI rade u ambulantama za odrasle,na telefonu rade umesto lekara med.sestre,spremacice fakturisu ali se svi zajedno ubise radeci jer inace ne bi imali toliko stimulacija i prekovremenih sati.
  • 28.05.2014 22:47
    zaustavite ga vec jednom
    ali ima sefa obezbedjenja glavonju koji ucenjuje familije unesrecenih pogotovo sa stranim tablicama i uzima novac da bi dozvolio posete, strasno sta se desava, naredio portirima da javljaju ulazak vozila sa stranim tablicama u urgentni...prica za sebe da je telohranitelj mladica i svasta,drzi svoj privatni pistolj na stolu kad razgovara sa posetama, mi bolnicki personal smo ocajne sto to gledamo a nista ne mozemo uciniti
  • Jovan

    28.05.2014 21:05
    Odoše skoro svi
    Mladi lekari, koji znaju da rade, odlaze masovno u inostranstvo. Ostaju loši studenti i deca sa vezama. Da leče nas i našu decu.
  • Avicii

    28.05.2014 20:34
    Eeeeeee kada bi u URgentni centar dolazili samo i isključivo oni pacijenti koji spadaju u domen urgencije i urgentne medicine, bilo bi dovoljno i viška zdravstvenih radinika...
    Ovako se čeka satima jer u UC dolaze pacijenti kojima je potrebna neka dijagnostika jer ne mogu da je urade u domovima zdravlja i zato se prave gužve.
    A među tolokom gomilom ljudi od preko 300 dnevno ne može da se napravi pravo odlučivanje ko je hitan a ko manje hitan.
    POd hitno naterati Domove zdravlja i Hitnu pomoć da rade svoj posao za šta su plaćeni a to je Trijaže pacijenata i upućivanje samo onih pacijenata koji su stvarno urgentno bolesni ...
    U poslednje vreme je dovoljno da nazoveš hitnu pomoć, kažeš svoj problem, a oni sa one strane žice ti samo kau idite u UC tamo ćete sve dobiti: Naravno to ti kažu bez ikakvog pregleda i bez imanja pojma o čemu se radi.. To ne samo da je protivzakonito, nego nije humano a nije nimalo pošteno.
    Kada bi se tako radilo, ne bi se trošili ogromni materijalni i ostali resursi, odnosno ne trošili nego rasipali.
    Dakle ne radi se o nedostatku kadra već o neorganizovanoj zdravstvenoj zaštiti, ne samo Novog Sada već cele države! A o tome se mogu pisati kilometri i kilometri teksta. Ali sve uzalud jer je prokleta politika ušla u sve pore društva do najsitnijiih detalja! Toliko.
  • 28.05.2014 19:20
    Pozajmite od Matijevica par mesara kao i prosli put.
  • 28.05.2014 18:38
    Bolnice su pune raznih pravnika nije ni cudo sto se na pregled ceka 3 sata!
  • 28.05.2014 17:40
    Kada se ne bi setali do Scenaria , Pere Zdere i do Burek Kinga bilo bi vas dovoljno.
  • антипротиван

    28.05.2014 16:06
    нисам ни за једну странку
    "Недостаје нам 14 анестезиолога, недостају нам и хирурзи опште праксе, ортопеди, специјалисти интерне медицине, специјалисти неурологије, радиологије, специјалисти за брзу дијагностику. Фале нам лаборанти, медицинске сестре и немедицинско особље, које је такође важно за витално функционисање", каже Весна Пајтић.

    Са овим се слажем са бившом Пајтићевом супругом.

    Податак није потпун! Нека каже колико имају вишка запослених, наравно у администрацији, и нека објасни зашто "Кадровски план Министарства здравља за 2014. годину још увек није усвојен, а то је предуслов за запошљавање нових здравствених радника, било да се ради о лекарима, или о медицинским техничарима." За сваког отпуштеног из администрације могу да запосле неког из основне делатности! Зашто није тако... Нека објасни Пајтићева!

    Почистите своје двориште па се жалите на закон. Овако тражите права а занемарујете обавезе.

    Кога занима да тражи, дотична је један од омиљених ликова "часописа" Таблоид!

    Иначе, у Заводу за хитну медицинску помоћ је још горе стање, а тамо су ВЕЛИКИ трећесрбијанци!

    Ето! Разболи се ако смеш! Од лекара до гробља све го' пробисвет!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna