Novosadski informativni portal 021

Život - Porodica i dom

Kada bebe počinju da se smeju?

Čak 90 procenata novorođenčadi se smeje u prvom mesecu života, neki čak i u prvoj nedelji, ali ima i slučajeva da se nisu osmehnuli nijednom za 12 meseci. Bebe imaju jak temperament od rođenja.

Zašto je dobro roditi dete posle 35?

Zagazile ste u četvrtu deceniju, a još uvek se niste ostvarile u ulozi majke? Bez brige, ovih deset prednosti će vas svakako ohrabriti da uplovite u roditeljske vode.

Ne stavljajte bebu na rame da podrigne

Ukoliko stavljate bebu na rame nakon što je nahranite da bi podrignula i tako lakše svarila mleko, treba da znate da će ona tako jedino zaprljati odeću, tvrde nemački naučnici.

Naučite mališane da prihvate poraz

Prirodno je da se dete teško nosi sa porazom, a da ne bi bilo tako, na tome mora da se radi. U protivnom, tvrde stručnjaci, izrasta u isfrustriranog čoveka bez prijatelja, jer u svakom vidi protivnika kojeg će, ako ga ne pobedi, eliminisati života.

Zdravstveni aparthejd na delu?

Milijarde dolara izdvajaju se za vakcine, lekove i zaštitne maske koje svet treba da spasu od pandemije gripa A-N1H1, a istovremeno je počela rasprava o tome da li se pritom stvara "zdravstveni aparthejd", odnosno da li će bogati biti zaštićeni od nove bolesti, a siromašni prepušteni sami sebi, objavio je nemački radio Dojče vele.

Tuča u limanskoj kafani Lord

Posle kafanske tuče na Limanu, dvojica povređenih mladića odbili su pomoć Hitne pomoći, a policija je alko-testom utvrdila da su druga dvojica bili u pijanom stanju.