Novosadski informativni portal 021

Život - Putovanja

Udruživanje s Rumunijom i Bugarskom

Srbija pregovora sa Bugarskom i Rumunijom o uključivanju te dve zemlje u turističku turu Put rimskih careva, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković.

Češće do evropskih metropola

Od kada su ukinute vize za evropske države, potpisnice Šengenskog sporazuma, broj putnika na Aerodromu "Nikola Tesla" koji putuju ka Evropi povećan je za 20 odsto.

Prvi domaći turistički registar

Ovog meseca bi trebalo da s radom počne prvi domaći registar turizma, kao elektronska baza podataka koja će obuhvatiti sve turističke resurse Srbije, izjavio je direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović.

Do Bara kao Tito

Od Beograda do Bara i nazad sada možete putovati kao Tito - ekskluzivnim salon-vagonom čuvenog Plavog voza koji je preduzeće Železnice Srbije uvrstilo u svoju ponudu.

Beli Šengen posiveo

Iako će državljani Srbije od 19. decembra u zemljama Šengenskog sporazuma moći da borave bez viza, svi koji na put budu krenuli samo s pasošem, rizikuju da budu vraćeni s granice.

Oživljavanje obale Dunava

Da bi Novi Sad povećao broj turista, a posetioci dobili adekvatnu uslugu vodiča, informacije o kulturnim sadržajima u gradu, suvenirnicama, menjačnicama, restoranima, hotelima, u planu je otvaranje Turističkog informativnog centra na obali Dunava.

Zimsko kupanje na otvorenom

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača otvoren je spoljašnji bazen u kome će kupanje biti moguće i zimi, po veoma niskim temperaturama.

SIA najbolji međunarodni avioprevoznik

Putnici i turistički agenti izabrali su singapursku aviokompaniju "Singapur erlajnz" (SIA) za najboljeg međunarodnog avioprevoznika, pokazalo je istraživanje turističkog časopisa "Zagat".

Novi red vožnje, novi popusti

Železnice Srbije saopštile su da će, od 13. decembra, kada na snagu stupa novi red vožnje, izdavati novu karticu "Srb Plus", uz koju će važiti popust od 30 odsto za putovanja u unutrašnjem saobraćaju.

Epidemija poništava osiguranje

U zemljama u kojima je proglašena epidemija ne važi nijedno putno zdravstveno osiguranje koje je našim građanima neophodno da bi se pribavila šengen viza.

Šengenski voz

Grupa mladih ljudi pokreće 31. decembra specijalni "Beli Šengen ekspres voz" i organizuje doček Nove godine putovanjem u državu članicu Evropske unije, Mađarsku.