Novosadski informativni portal 021

Život - Putovanja

Od februara do Beča za 29 evra

Austrijska niskobudžetna aviokompanija "Flaj Niki", u vlasništvu bivšeg vozača "Formule 1" Nikija Laude, dobila je privremenu dozvolu da od 1. februara 2010. godine leti na relaciji Beograd-Beč, saznaje "Politika".

S pasošima, skoro kao nekad

Ukoliko se građanima Srbije od prvog januara naredne godine dozvoli putovanje bez viza u zemlje šengenskog sporazuma, novi pasoš Srbije carskocrvene boje vredeće kao crveni pasoš bivše SFRJ, o kom su poslednje dve decenije ispredani mitovi u pričama o vremenu kada smo slobodno mogli da putujemo po celom svetu.

Sveti Stefan spreman za turiste

Grad hotel Sveti Stefan biće otvoren u maju naredne godine, a novi hotel Kraljičina plaža, kod Budve, u leto 2011. godine, najavio je prvi čovek grčke Restis grupe u Crnoj Gori Petros Statis.

Zapostavljen verski turizam

Iako je Srbija u samom vrhu evropske i svetske duhovnosti još uvek ne postoji nacionalni plan za razvoj verskog turizma, koji se i u vremenu ekonomske krize pokazao kao najprofitabilniji.

Izvesno ukidanje viza

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju Tanja Fajon ocenila je da je Srbija na dobrom putu da na vreme ispuni sve potrebne uslove za dobijanje bezviznog režima.

Polupansion i za 20 evra

Posle zadovoljavajuće letnje sezone, u potrazi za turistima u vansezonskom periodu zlatiborski hotelijeri i vlasnici privatnog smeštaja na ovoj planini su po drugi put od kraja avgusta snizili cene.

Hotel koji ne troši energiju

Beč će uskoro dobiti prvi hotel koji ne troši energiju. Vetrenjače i solarne ćelije več su na krovu, spremna je i pumpa za toplu vodu za grejanje u zimskim i hladnu u letnjim mesecima.

Hoteli uglavnom jeftiniji

Cena boravka u hotelu opala je za čak 17 odsto. Izveštaj o rezervacijama putem Interneta portala "Hotels.com" pokazao je da je prosečna cena sobe opala za 17 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Briga o Palićkom jezeru - konačno!

Beogradski Institut za vodoprivredu "Jaroslav Černi" izradiće za potrebe Subotice predlog projekta ekološke sanacije jezera Palić koje je dugi niz godina zagađeno muljem i fekalnim otpadom.

Najbolji gradovi sveta

Nedavno je sprovedeno istraživanje u kome su stručnjaci birali 75 najboljih svetskih gradova, koji su se našli u knjizi "Time Out: The World’s Greatest Cities".

Nova šansa za Đavolju varoš

Spomenik prirode Đavolja varoš nalazi se na prvom mestu na rezervnoj listi kandidata za izbor sedam novih svetskih čuda, koju je objavila agencija "New 7 Wonders".

Beskućnici kao turistički vodiči

Pet bivših holandskih beskućnika uskoro će početi da rade kao turistički vodiči koji će posetioce voditi u obilazak svojih bivših svratišta u Utrehtu, u centralnoj Holandiji.

Makao prestiže Las Vegas

Bivša portugalska kolonija, kineski grad Makao, zaradio je na igrama na sreću i u kazinima rekordnih 1,5 milijardi dolara u avgustu, što je do sada najveći mesečni prihod, za 17 odsto veći nego u istim mesecu minule godine.

Napišite šta želite i kliknite

Svako od nas drugačije zamišlja odmor i ne raduje sve ista stvar. Neko voli šoping, neko razgledanje, neko atraktivne izlaske i zabavu u klubovima...