Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Timošenkova uskoro na lečenju van zatvora?

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič juče je izjavio da je spreman da potpiše eventualnu novu uredbu, kojom bi se omogućilo njegovoj političkoj protivnici, bivšoj premijerki Juliji Timošenko koja služi zatvorsku kaznu, da otputuje u inostranstvo na lečenje.

Volt Dizni omiljena kompanija

Volt Dizni je omiljena kompanija na svetu, a slede Yahoo, Google i Sony, pokazuju rezultati ankete globalne kompanije za istraživanje javnog mnjenja, APCO Insight.

Violina sa Titanika na aukciji

Violina, izvađena iz olupine Titanika koji je potonuo u aprilu 1912. godine, uskoro će se naći na aukciji i njena cena ne bi trebalo da bude ispod pola miliona dolara.

Pariz: Đaci blokirali 14 škola zbog deportacija drugara

Pariski srednjoškolci blokirali su danas ulaze više škola u francuskom glavnom gradu, protestujući protiv deportacija učenika strane nacionalnosti, koje su dospele u žižu javnosti posle proterivanja 15-godišnje Romkinje s Kosova.

Nestala ekipa Skaj njuza u Siriji

Televizija Skaj njuz Arabija saopštila je danas da su jedan od njihovih novinara i jedan snimatelj nestali u području Alepa, na severu Sirije.

Obama potpisao zakon, okončana budžetska kriza

Američki predsednik Barak Obama rano jutros potpisao je zakon kojim se podiže granica zaduživanja SAD i izbegava rizik bankrota zemlje, čime je okončana dvonedeljna politička borba i nesigurnost, objavila je Bela kuća.

Nestali avion pronađen u Meksiku, nema preživelih

Meksičke vlasti su pronašle mali avion koji je nestao na severozapadu zemlje početkom nedelje, a svih 14 putnika i članova posade su poginuli, objavio je danas meksički ministar saobraćaja Herardo Ruis Esparsa.

Poginula trojica navijača BiH

Trojica navijača Bosne i Hercegovine, koji su se vraćali sa utakmice u Litvaniji, poginula su rano jutros u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara udaljenom od Varšave.

Milijardu gladnih, a bacamo trećinu hrane

Svetski Dan borbe protiv gladi obeležen je danas skromnim skupom na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, gde su predstavnici Alijanse za zajedničko dobro postavili sto sa praznim šerpama solidarišući se sa oko milion ljudi u Srbiji koji gladuju.