Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Pronađena tela žrtava slovačkog kanibala

Podaci koje je slovačka policija našla u kompjuteru pokojnog Mateja Čurka iz mesta Sokol na istoku Slovačke, optuženog za kanibalizam i pokušaj ubistva policajaca, navele su je na trag groba u kome su danas nađena dva ženska tela, bez nekih delova.

Činovnici plaćaju sopstvene greške

Od danas će poljski činovnici u državnoj upravi, od ministarstava pa do lokalnog nivoa, morati više da pripaze kako odlučuju, jer im za pogrešnu odluku, aljkavost ili neažurnost prete visoke novčane kazne.

U Moskvi uhapšen kanibal

Moskovska policija uhapsila je tokom protekle noći jednog kanibala u zapadnom delu prestonice Rusije, saopštio je portparol policije u Moskvi Aleksej Savelijev.

7 mrtvih u požaru u Moskvi

Sedam osoba je izgubilo život, a devet zadobilo povrede u požaru koji je jutros izbio u jednoj dvospratnici u Moskvi.

Lubenice eksplodiraju zbog hemikalija

Na plantažama u istočnoj Kini zabeležena je pojava masovnih "eksplozija" lubenica, a tokom ispitivanja je utvrđeno da se to događa zbog prekomerne upotrebe hemikalija za rast.

Pronađena bomba pred dolazak kraljice

Policija i vojska u Irskoj saopštile su danas da su pronašle eksplozivnu napravu u jednom autobusu u oblasti zapadno od Dablina i neutralisale je pred dolazak britanske kraljice Elizabete II, čija poseta neće biti odložena zbog ovog incidenta.

Žalba na oslobađanje Demjanjuka

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je uložilo žalbu na sudsku odluku o oslobađanju osuđenog čuvara iz nacističkog logora Džona Demjanjuka, u vreme kada nemački istražitelji vode još najmanje dva slična slučaja.

EU odobrila zajam Portugalu

Ministri finansija zemalja članica Evropske unije (EU) odobrili su 78 milijardi evra zajma za spasavanje dugovima pritisnutog Portugala.

Belgija dobija vladu

Belgijski kralj Albert II imenovao je danas predsednika frankofone Socijalističke stranke Elija di Rupa za novog mandatara za sastav vlade.

Direktor MMF-a ostaje u zatvoru

Dominiku Stros-Kanu njujorški sud je odbio kauciju od milion dolara u gotovini, pa će izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ostati u pritvoru do 20. maja.

Izraelci pucali na malezijski brod

Izraelska mornarica ispalila je danas hice upozorenja na malezijski humanitarni brod koji je plovio ka pojasu Gaze i primorala ga da se okrene ka Egiptu, saopštili su organizatori pomoći i izraelska vojska.

Ubio se olimpijski šampion u maratonu

Olimpijski šampion u maratonu, Semi Vandžiru iz Kenije, izvršio je samoubistvo skočivši sa balkona svoje kuće nakon porodične svađe sa suprugom i još jednom ženom, saopštila je jutros kenijska policija.

Avion prinudno sleteo u Singapur

Putnički avion kompanije "Katej Pasifik" jutros je prinudno sleteo na međunarodni aerodrom u Singapuru, pošto mu se zapalio jedan motor, a u tom incidentu nije bilo povređenih.

Direktoru MMF-a namešteno hapšenje?

Anri de Renkur iz francuskog ministarstva spoljnih poslova nije isključio mogućnost da je hapšenje direktora MMF Dominika Štrosa-Kana namešteno.