Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Zlatiću srebro na SP u Minhenu

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić osvojio je danas srebrnu medalju na Prvenstvu sveta u Minhenu u disciplini vazdušni pištolj oborivši pritom dva državna rekorda ukupnim rezultatom 689,2 kruga i osnovnim od 590 krugova.

Strelci vicešampioni sveta

Muška reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila je danas titulu viceprvaka na Svetskom prvenstvu u Minhenu.

Bez vuvuzela na Mundobasketu

Zbog buke koju proizvode, Svetska košarkaška federacija (FIBA) zabranila je korišćenje vuvuzela  koje su stekle neverovatnu popularnost na Mundijalu u Južnoj Africi.

Mali napredak Ivanovićeve

Jelena Janković zadržala je drugu poziciju na WTA listi objavljenoj danas, dok je Ana Ivanović napredovala za tri pozicije i sada je na 60. mestu.

Juniori deklasirani

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je težak poraz u utakmici za treće mesto na Evropskom prvenstvu.

Vaterpolisti na vrhu sveta

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je Svetski FINA kup u rumunskoj Oradei, pošto je u finalu pobedila selekciju Hrvatske sa 13:7 (4:0,2:3, 5:3, 2:1).

Zlatić prvi ''putnik'' za London

Srpski strelac Andrija Zlatić zauzeo je na Svetskom prvenstvu u Minhenu četvrto mesto u gađanju malokalibarskim pištoljem i izborio učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Veber vodi u generalnom plasmanu

Vozač Red Bula Mark Veber trijumfovao je na 12. trci sezone u Formuli 1, Velikoj nagradi Mađarske. Autralijanac je na stazi ''Hungaroring'' do šeste pobede u karijeri, a četvrte ove sezone, došao ispred vozača Ferarija Fernanda Alonsa.

Vaterpolisti u finalu protiv Hrvata

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u finalu FINA kupa koji se održava u rumunskom gradu Oradea, pošto je u polufinalu bila bolja od selekcije Španije u vrlo neizvesnoj utakmici.

Tipsarević bez finala

Janko Tipsarević propustio je veliku šansu da se plasira u finale teniskog turnira u Los Anđelesu, pošto je izgubio od Amerikanca Sema Kverija sa 2:1.

Marlen Oti ušla u istoriju

Atletičarka Slovenije Marlen Oti danas je, sa 50 godina, ušla u istoriju kao najstarija takmičarka na Evropskom prvenstvu, trkom u štafeti 4x100 metara u Barseloni.