Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Srednjoj školi "Tutin" zabranjen rad, sporne diplome nisu poništene

Mada je zbog raznih zloupotreba prilikom izdavanja diploma saobraćajnog i medicinskog tehničara i falsifikovanja vozačkih isprava, privatna Srednja škola u Tutinu nedavno zatvorena, a njeno rukovodstvo uhapšeno, Ministarstvo prosvete nije naložilo da se ponište diplome za koje postoji sumnja da su nezakonito stečene.

DSS formira novi politički pokret

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović formiraće uskoro novi politički pokret, i u njemu će uz DSS biti Vojni sindikat koji vodi Novica Antić i više lokalnih političkih organizacija i pojedinaca, piše "Blic".

Šabić: Pravosudni organi treniraju strogoću na običnim građanima

Prvi poverenik za informacije od javnog značaja u Srbiji, advokat Rodoljub Šabić, izjavio je da, bez obzira da li radnik "Krušika" Aleksandar Obradović ispunjava formalne uslove da bude uzbunjivač, u zakonima jasno stoji da odavanje informacija klasifikovanih kao tajna kojima se prikrivaju nezakonite radnje nije odavanje tajne.

Mihajlović: Srbija postaje bolje mesto za život

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da "suština novog investicionog ciklusa koji pokreće Vlada jeste razvoj privrede i stvaranje uslova za bolji život".

Zbog pranja novca uhapšeno 11 osoba

Zbog sumnje da su u poslednje dve godine počinili više poreskih krivičnih dela i pranje novca policija je uhapsila 11 osoba u Subotici, Beogradu, Dobanovcima, Pančevu i Vranju.