Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Smederevski biznismen: Kupujem "Novosti" da ih unapredim

Smederevski biznismen, vlasnik privrednog društva Media 026 koje je zainteresovano za kupovinu kompanije Novosti Boban Rajić za Udruženje novinara Srbije (UNS) rekao je da su se za kupovinu odlučili zbog potencijala te medijske kuće da se "posle više godina poslovanja sa gubitkom, uz kvalitetan biznis plan ono unapredi".

Deo prosvetara najavio štrajk za prvi dan školske godine

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije stupiće u štrajk na početku nove školske godine, 2. septembra, najavila je predsednica tog sindikata Jasna Janković i objasnila da će časovi biti skraćeni na 30 minuta, a biće organizovani i protesti širom Srbije.

Uklonjeno 40 tona životinjskih kostiju iz Padinske Skele

"Gradska čistoća" Beograda skoro dva meseca je uklanjala oko 40 tona životinjskih ostatka, tačnije kostiju, sa lokacije "Glutin" u Padinskoj Skeli na dalju preradu u Veterinarskoj ustanovi "Proteinka" u Somboru, saopštilo je ovo preduzeće.

Predloženo da deonica autoputa nosi ime "Car Lazar"

Na sastanku direktora Sektora za izgradnju koridora Srbije Aleksandra Senića, gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović i zainteresovanih građana, predloženo je da se planirana deonica autoputa od Pojata ka Preljini zove "Car Lazar".