Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Organizatori apeluju da se na proteste ne nose vešala

Povodom najava pojedinaca da će na večerašnji protest u Beogradu poneti makete vešala kao odgovor režimu na neprimereno i politički motivisano pritvaranje mladića koji je to učinio prošle subote, organizatori protesta "1 od 5 miliona" apeluju da to ne čine.

Direktor policije: Ne postoji mogućnost zloupotrebe kamera

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da će u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji biti postavljene stacionarne kamere za video nadzor, navodeći da će u glavnom gradu do kraja 2020. godine biti postavljeno hiljadu kamera na 800 lokacija čime bi se pomoglo u rešavanju najtežih krivičnih dela i saobraćajnih prekršaja.

Uhapšeno dvoje rukovodilaca iz Vinče zbog primanja mita

Policajci iz Odeljenjа zа borbu protiv korupcije uhаpsili su dvoje zаposlenih u Institutu zа nukleаrne nаuke "Vinčа", zbog sumnje dа su se bavili trgovinom uticаjem, navodi se u saopštenju Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Fond PIO: Prijavite ako neko zove penzionere u ime Fonda

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da su se pojavile osobe koje se lažno predstavljaju kao radnici Fonda i nude besplatne fizijatrijske usluge i upozorio građane da te ljude ne puštaju u svoje domove.

Glave će nam doći domaći plaćenici

Domaći tabloidi gotovo svakodnevno najavljuju nove ratne sukobe koji očekuju Srbiji, ali i u regionu postoji dosta goriva kojim bi mogao da se potpali novi ratni plamen, rečeno je na tribini "Ko nas vodi u novi rat?" u Radio kafeu.

Uhapšen direktor bolnice u Leskovcu

Policija je u Leskovcu uhapsila tri osobe, među kojima i direktora bolnice u tom gradu N.D. (1965), zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom javnih nabavki, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.