Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Za tri godine zastarelo 95 odsto prekršajnih postupaka

Poražavajuće je da je za tri godine više od 95 odsto prekršajnih postupaka zastarelo, ali ta slika bi trebalo da se promeni boljom saradnjom inspekcije i prekršajnih sudova koja će dovesti do toga da prijave koje napišu inspektori dobiju efikasan sudski epilog, izjavio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Branko Ružić.

Vučić četiri puta zastupljeniji u medijima od Ane Brnabić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od 1. do 20. septembra bio je četiri puta zastupljeniji od premijerke Ane Brnabić, pokazuje istraživanje Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) o predstavljanju Vlade Srbije u centralnim informativnim emisijama na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i televiziji N1.

Šarčević: Uskoro novi konkurs za nauku

Ministarstvo prosvete uskoro će izaći sa novim konkursom za nauku, a uskoro će se znati i sudbina formiranja Nacionalne fondacije za nauku, poručio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

MUP: Zloupotrebe u "Poslovnom prostoru Vračar"

Beogradska policija podnela je krivične prijave protiv pet odgovornih lica JP "Poslovni prostor Vračar", za koje se sumnja da su od 2005. do 2016. godine zloupotrebom službenog položaja to preduzeće oštetili za oko 214 miliona dinara.

"Direktor BIA da objasni diskriminaciju novinara"

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) zatražila je od Bezbednosno-informativne agencije (BIA) objašnjenje zbog čega je njihovoj novinarki Vesni Radojević zabranjeno da prisustvuje obeležavanju dana BIA. Novinaru Politike Dušanu Teleskoviću takođe nije omogućeno prisustvo.

Obeležen Dan Bezbednosno-informativne agencije

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je danas da se ta agencija od osnivanja "uspešno borila protiv bezbednosnih pretnji poput terorizma, separatizma, verskog, ideološkog i etničkog ekstremizma, prikrivenog delovanja stranog faktora i organizovanog kriminala".