Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Poverenica osudila seksističke komentare na račun Zorane Mihajlović

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je kao "nepristojne i neprimerene" kritike gradonačelnika Vranja Zorana Antića i lokalnog funkcionera Gradimira Jovanovića na račun potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Pojeftinilo 58 lekova, 24 "ispalo" sa liste

Republički fond za zdravstveno osiguranje nabavljaće ubuduće 82 leka po nižim cenama nego dosad, a pokrivaće i troškove terapije i za "digoksin" injekcije za kardiološka oboljenja, i dvovalentne oralne vakcine protiv dečje paralize. Istovremeno su 24 leka skinuta sa liste i više se neće izdavati o trošku osiguranja.

Izbor tužilaca u ponedeljak

Poslanici Skupštine Srbije počeće u ponedeljak novu sednicu na kojoj će razmatrati liste kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca za organizovani kriminal i za ratne zločine, kao i za izbor tužilaca u višim i osnovnim javnim tužilaštvima.

Evro u ponedeljak 121,67 dinara

Dinar će u ponedeljak, 21. decembra, biti jači prema evru za 0,4 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 121,67 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Koliko je milijardi dolara izneto iz Srbije?

Uprava za sprečavanje pranja novca ispitaće ko je od 2004. do 2013. godine iz Srbije izneo 40,8 milijardi dolara ilegalno stečenih para. U Narodnoj banci Srbije osporavaju rezultate istraživanja.

Vojska tuži Davinića?

Nekadašnji ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić mogao bi da odgovara zbog štete koju je tokom trajanja svog mandata naneo vojsci i državi.

Fiskalni savet: Naredna godina presudna za reforme

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović ocenio je da će Vlada Srbije u 2016. godini imati tri glavna izazova - dalje smanjenje fiskalnog deficita, racionalizaciju zaposlenih u javnom sektoru i okončanje statusa preduzeća u restrukturiranju.

Agencija za privatizaciju se gasi 1. febuara

Agencija za privatizaciju biće ugašena 1. februara 2016. godine, predviđeno je Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji, koji je dostavljen Skupštini Srbije na usvajanje.

Zdravstvenim radnicima ponovo moguć dopunski rad

Zdravstvenim radnicima je ponovo omogućen dopunski rad, a u buduće će deo od 35 odsto naknade za trudničko bolovanje biti uplaćivano na račun poslodavca, predviđeno je danas izmenama zakona iz oblasti zdravstva koje je usvojila Skupština Srbije.

Koliko će koštati let aviona Er Srbije do Njujorka

Predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali je izjavio danas, povodom najave o uspostavljanju direktnih letova od Beograda do Njujorka od juna, da se razmišlja i o nabavci drugog širokotrupnog aviona koji bi za srpskog avio-prevoznika mogao da leti do još nekih destinacija u Severnoj Americi.

Žiro-računi za uplatu taksi za legalizaciju

Građani Srbije od danas mogu da uplaćuju taksu za ozakonjenje svojih kuća, stanova ili poslovnog prostora kako je propisano Zakonom o ozakonjenju objekata, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.