Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Policija proverava EPS

Tužilaštvo za organizovani kriminal dalo je nalog policiji da proveri navode iz izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o velikim razlikama u količinama električne energije koju je Elektroprivreda Srbije uvezla i izvezla od 2010. do 2012. godine.

Stotine vozila "leže" na carini zbog nejasnih pravila

Uvoznici "polovnjaka" tvrde da nikome nije jasno šta je sve potrebno "po novom" od dokumentacije, koliko sve to košta i kome se plaća, zbog čega već nedelju dana stotine vozila "leže" u carinarnicama, piše Politika.

Dinar sutra skoro isti

Dinar će sutra ostati gotovo nepromenjene vrednosti u odnosu na evro i srednji kurs iznosiće 115,6751 dinara za evro.

NOPS: Mekdonaldsov "Hepi mil" nezdrav za decu

Obrok za decu "Hepi mil" u "Mekdonalds" restoranima u Srbiji sadrži mnogo više soli nego što je maksimalno dozvoljena dnevna doza za dete, upozorava Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS).

O statutu Vojvodine 13. maja

Skupština Vojvodine raspravljaće o Predlogu statuta te Pokrajine na sednici 13. maja, saopšteno je danas nakon sednice Kolegijuma pokrajinskog parlamenta.

Srpski zatvori među najprenatrpanijima

Oko 1,7 miliona ljudi nalazilo se 2012. godine u evropskim zatvorima, a Srbija je zemlja sa najvećom preopterećenošću zatvorskih kapaciteta, navodi Savet Evrope.

Državni službenici će morati ranije na posao

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će vlada 1. maja, na Međunarodni praznik rada, promeniti početak radnog vremena državnih organa sa 8.30 na 8 ili 7.30 i doneti uredbu o korišćenju službenih vozila u administraciji i javnim preduzećima.

Mačkov Portugizer najbolje mlado vino na svetu

Vino Portugizer vinarije "Mačkov podrum" iz Iriga dobilo je zlatnu medalju na takmičenju koje okuplja sve Portugizere sveta - Portugieser du Monde, koje je održano 26. aprila u mađarskom Pečuju.