Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Još 10 osoba na saslušanju zbog Agrobanke

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je završeno saslušanje 10 osoba u predmetu "Agrobanka" i da je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv 10 osumnjičenih.

Đilas uslovio Tadića

Ukoliko Boris Tadić ne prihvati zahtev Dragana Đilasa da se povuče s čelne funkcije, gradonačelnik Beograda će dan nakon sednice Glavnog odbora 8. septembra napustiti stranku.

Motociklista poginuo u Zrenjaninu

Motociklista Srđan T. (27) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Zrenjaninu, a dve osobe lakše su povređene, saopštila je zrenjaninska policija.

Utajio porez u FK "Borac"

Poreska uprava podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku krivičnu prijavu protiv M.R, odgovornog lica fudbalskog kluba "Borac" iz Čačka, zbog osnovane sumnje da je utajio porez i time oštetio budžet Republike Srbije za 35 miliona dinara, saopšteno je iz Poreske uprave.

VIDEO: Sedam većih požara u Srbiji

Na teritoriji Srbije u toku je gašenje sedam većih požara, uglavnom u planinskim predelima, na Suvoboru, Tari, Zlatiboru, Crnom Vrhu, Vrškoj Čuki i u podnožju Kopaonika, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Amerika navikla da Srbija ispunjava obaveze

U javnosti postoji percepcija da je nova vlada otišla korak dalje u odnosu s Rusijom, a u stvari se radi samo o političkoj retorici. Još ne postoji opredeljenje kojim putem će se krenuti dalje u spoljnoj politici i takvu odluku ova vlast neće doneti do kraja mandata - kategoričan je Obrad Kesić, politički analitičar iz Vašingtona.

Dinar sutra jači za 25 para

Dinar će sutra, 27. avgusta, nastaviti petodnevnu tendenciju rasta vrednosti prema evru i to za 0,2 odsto ili za 25 para, tako da će zvanični srednji kurs biti 117,2013 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Afera Agrobanka: Saslušan i deveti osumnjičeni

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je završeno saslušanje i devetog osumnjičenog zbog nezakonitog poslovanja u "Agrobanci" i da je svim osumnjičenima određen pritvor od 48 sati, kao i da će svi oni danas biti saslušani i u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nestao štićenik doma u Veterniku

Štićenik Doma za decu i omladinu ometenu razvoju u Veterniku Norbert Farkaš (22) nestao je danas tokom kupanja u Dunavu kod Futoga, rekao je v.d. direktora te ustanove Zoran Arbutina.

Dačić: Prekinuti otpuštanje trudnica

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je da je nedopustivo da u nekim preduzećima i trudnice dobijaju otkaze, zbog čega je zadužio nadležna ministarstva da pronađu rešenja kako bi se ta praksa prekinula.

Afera Agrobanka: Privedeno 8 osoba iz Habitfarma

Republički javni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je povodom nezakonitog odobravanja kredita u Agrobanci na saslušanje privedeno osam odgovornih osoba iz sistema "Habitfarm".

"Mogući i novi zahtevi MMF-a"

Najava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da će njegova misija u septembru posetiti Beograd, ali da neće razgovarati o novom aranžmanu sa Vladom Srbije, nije dobar signal, što znači da se mogu očekivati i neki novi zahtevi, ocenili su ekonomski stručnjaci.

Na recept još 47 lekova

Lista lekova koji se izdaju o trošku osiguranja proširena je za 47 preparata različitih oblika, jačine i pakovanja, rečeno je u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja. Istovremeno, smanjeno je procentualno učešće pacijenata u troškovima pojedine terapije sa tzv. A1 pozitivne liste.

MMF dolazi sredinom septembra

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Bogdan Lisovolik izjavio je da je dolazak misije MMF-a u Srbiju planiran za sredinu septembra.

Još jedna smrt u Betaniji, smenjen načelnik klinike

Bračni par Doroslovački iz Bečeja tvrdi da im je nepažnjom lekara umrlo nerođeno dete, iako je majka u dva navrata upozoravala lekare da nešto nije u redu. Iz Kliničkog centra Vojvodine je saopšteno da će biti pokrenuta istraga i da je dosadašnji načelnik Betanije Dragan Budakov smenjen.