Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Japan i SAD produžili nuklearni pakt

Japan i SAD su produžili nuklearni pakt, a ministar spoljnih poslova Japana Taro Kono je izjavio da Japan mora da smanji svoje zalihe plutonijuma kako bi se pakt održao.

Još jedan britanski ministar podneo ostavku

Britanski ministar za vojne nabavke Guto Beb podneo je ostavku nakon što je u ponedeljak uveče glasao protiv amandmana na predlog zakona o carini, koji je podržala vlada kao deo planova za Bregzit.

Zbog prekida finala u Moskvi 15 dana zatvora

Sud u Moskvi osudio je danas Veroniku Nikulšinu i Olgu Kuračevu na po 15 dana zatvora, zbog toga što su utrčale na teren u drugom poluvremenu finalne utakmice prvenstva sveta između Francuske i Hrvatske.

Rekordan broj građana EU napustio Britaniju

Broj građana Evropske unije koji su emigrirali iz Velike Britanije tokom prošle godine je najviši do sada zabeležen, saopštila je Kancelarija za nacionalnu statistiku ove zemlje (ONS).

Tramp i Putin u Helsinkiju: Korak ka poboljšanju odnosa

Američki predsednik Donald Tramp izjavio da su odnosi SAD i Rusije poboljšani tokom samita u Helsinkiju, dok je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je sastanak s američkim predsednikom prvi korak ka poboljšanju odnosa dveju zemalja.

Migrantima dozvoljeno da se iskrcaju na Siciliji

Migranti sa dva granična patrolna broda su se iskrcali na Siciliji, nakon što je šest evropskih država obećalo da će prihvatiti neke od njih, umesto da Italija sama obrađuje njihove zahteve za azil.

Tokom Mundijala sprečeno 25 miliona sajber napada

Gotovo 25 miliona sajber-napada i drugih uticaja na informacionu infrastrukturu Rusije, povezanih sa Svetskim prvenstvom u fudbalu, neutralisano je tokom prvenstva, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima Centra za međunarodnu saradnju Međuresornog operativnog štaba za bezbednost Svetskog prvenstva 2018.