Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Uhapšena supruga kralja droge El Menčoa

Vlada Meksika saopštila je da je uhapsila suprugu vođe kralja droge Nemesija Osegere, poznatijeg kao El Menčo, na osnovu optužbi za pranje novca za njegov moćni narko-kartel, koji se okrivljuje za transfer heroina u SAD.

Epidemija ptičjeg gripa u Bugarskoj

Bugarska agencija za bezbednost hrane saopštila je da je na farmi pataka u selu Stefanovo na severoistoku zemlje zabeležena epidemija ptičjeg gripa.

Snouden: Tramp najviše na svetu voli Putina

Obraćajući se putem video linka iz Moskve, uzbunjivač i bivši saradnik NSA Edvard Snouden poručio je da predsednik SAD Donald Tramp nikoga na svetu ne voli više od ruskog predsednika Vladimira Putina.

Lava na Havajima sve bliža geotermalnoj centrali

Lava koja se razliva iz pukotina zemlje usled erupcija vulkana Kilauea, na Velikom ostrvu na Havajima, stigla je danas do područja na kome se nalazi geotermalna centrala i preti da izazove dodatnu štetu, saopštila je danas Geološka opservatorija SAD.

VIDEO: Demonstranti upali na Frljićevu predstavu u Češkoj

Grupa od 30 demonstranata upala je sinoć među glumce na scenu jednog češkog pozorišta u pokušaju da spreči glumce Mladinskog gledališča iz Ljubljane da izvedu predstavu hrvatskog režisera Olivera Frljića "Naše nasilje, vaše nasilje", a iz sale je morala da ih izvede policija.

Irski premijer pozdravio "tihu revoluciju"

Irski premijer Leo Varadkar pozdravio je "tihu revoluciju" u zemlji, pošto su privremeni rezultati referenduma ukazali da su Irci ubedljivo glasali za liberalizaciju zakona o abortusu.