Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Uhapšeni zbog ubistva 600 Srba u Sisku

Zbog komandne odgovornosti za ratne zločine nad srpskim civilima 1991. i 1992. godine u Sisku, uhapšeni su bivši sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac, ratni komandant specijalne jedinice MUP u Sisku Vlado Milanković i Drago Bošnjak.

EU daje pare Grčkoj uz nove uslove

Zemlje evrozone postigle su noćas dogovor i otvorile put za isplatu pete tranše prošlogodišnjeg kredita odobrenog Grčkoj do sredine jula, uz određene uslove.

Trećina Hrvata podržava gej parade

Više od polovine građana Hrvatske ne podržava gej parade, 53,3 odsto, dok 38,3 odsto podržava, rezulat je istraživanja koje je agencija Hendal sprovela za HTV.

Crna Gora proteruje monahe?

Šezdesetak sveštenika i monaha moglo bi da bude proterano iz Crne Gore, jer su nadležne službe odbile njihove zahteve za odobrenje privremenog boravka, a na njihove žalbe nije odgovoreno.

VIDEO: NATO u bombardovanju ubio i dve bebe

Najmanje sedam osoba, među kojima je petočlana porodica s dvoje dece mlađe od dve godine, poginulo je noćas u vazdušnom napadu NATO snaga na njihove kuće u siromašnoj četvrti Tripolija, izvestile su libijske vlasti.

Pronađene piramide u Peruu

Peruanski arheolozi u severnim džunglama Perua otkrili dva piramidalna kompleksa stara preko 4.000 godina, što predstavlja najstarije hramove otkrivene u Peruu.

Argentinci zaplenili 440 kg kokaina

Argentinska policija zaplenila je više od 440 kilograma kokaina i određenu količinu oružja na jednoj luksuznoj jahti koja je plovila pod američkom zastavom, saopštili su danas argentinski zvaničnici.

Japanci ne žele nuklarke

Velika većina Japanaca želi da napusti nuklearnu energiju, pokazalo je istraživanje koje je danas objavio japanski list "Šimbun".

Himlerova ćerka pomaže naciste

Gudrun Burvic Himler (81), ćerka nacističkog zločinca, prvog Hitlerovog saradnika Hajnriha Himlera, preko grupe "Tiha pomoć" zalaže se za pravo preostalih nekoliko nacističkih begunaca da im se ne sudi za zločine nad Jevrejima u Holandiji i Nemačkoj.

Civili izginuli u Tripoliju

Libijski zvaničnici tvrde da je u napadu NATO snaga na stambenu četvrt u istočnom delu Tripolija jutros poginulo više civila.

Jak zemljotres pogodio Japan

Istočnu obalu Japana danas je pogodio potres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale, ali nije bilo potrebe da se proglasi opasnost od cunamija, saopštila je Japanska meteoloroška agencija.

FOTO, VIDEO: "Drolje" protestovale u Edinburgu

U Edinburgu je danas održan živopisan skup kojim žene protestuju zbog opaske jednog kanadskog policajca, koji je ocenio da bi žene u mnogo manjoj meri bile žrtve seksualnih napada "ako se ne bi oblačile kao drolje".

Mladenci pali sa balkona, mlada poginula

Prvi bračni poljubac pokazao se fatalan za tek venčani mladi par u Pragu koji je na svadbenom veselju pao sa balkona - mlada je ostala na mestu mrtva, a mladoženja je s teškim povredama prevezen u bolnicu.

Ukradeno 800 beba

Španski istražitelji su pokrenuli istragu o 849 slučajeva krađe novorođenčadi od majki i njihove prodaje drugim porodicama zbog profita.

Brodovi NATO čiste Jadransko more

U splitsku pomorsku bazu Loru je u okviru saradnje NATO i Hrvatske ratne mornarice uplovilo pet ratnih brodova sa oko 500 članova posade specijalizovanih za čišćenje, a koji će čistiti Jadransko more od municije koja je odbačena u vazdušnim udarima na Srbiju.