Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Novi generalni štrajk u Grčkoj

Sindikati širom Grčke organizovali su generalni štrajk u znak protesta protiv vladinih mera štednje, javila je novinska agencija AP, dodajući da će prema najnovijem istraživanju koje je naručila vlada nezaposlenost dostići 30 odsto do kraja godine.

U Tuzima zaplenjeno 120kg skanka

Crnogorska policija saopštila je da je u mestu Pljoče, kod Tuzi, u blizini granice sa Albanijom, zaplenila oko 120 kilograma skanka.

Ostavka bugarske vlade zbog protesta

Premijer Bugarske Bojko Borisov saopštio je danas da njegova vlada podnosi ostavku zbog protesta u zemlji zbog povećanja cene struje i mera štednje.

Preti urušavanje Koloseuma?

Jedna od najpoznatijih građevina sveta, rimski Koloseum, mogla bi da se uruši ukoliko vlasti ne odustanu od ideje da u njegovoj neposrednoj blizini izgrade stanicu metroa, saopštilo je udruženje za zaštitu kulturnog nasleđa Naša Italija.

Oteta šestorica mornara

Grupa pirata otela je šestoricu stranih mornara, pošto je upala na brod u blizini nigerijske oblasti bogate naftom, saopštili su bezbednosni izvori.

Ukradeni dijamanti i u Parizu

Naoružani pljačkaši upali su u prodavnicu dijamanata u centru Pariza i ukrali nakit vredan oko tri miliona evra, saopštila je policija.

Premijer Tunisa podneo ostavku

Premijer Tunisa Hamadi Džebali podneo je danas ostavku, pošto je njegov pokušaj da formira tehnokratsku vladu i okonča političku krizu propao.

Trgovali jajnim ćelijama

Policija u Rumuniji privela je 30, a pretresla domove šest osoba zaposlenih u jednoj klinici za veštačku oplodnju, u okviru istrage o ilegalnoj trgovini ljudskim jajnim ćelijama.

Bolivija nacionalizuje tri aerodroma

Predsednik Bolivije Evo Morales nacionalizovaće tri glavna aerodroma koja su dosad bila u vlasništvu španske kompanije i naredio je vojsci da ih obezbeđuje.

Sarkisjan ponovo predsednik Jermenije

Serž Sarkisjan ponovo je izabran za predsednika Jermenije, sa 58,64 odsto osvojenih glasova birača, konačni su rezultati saopšteni u noći između ponedeljka i utorka.

Šteta od rata 11 milijardi dolara

Šteta pričinjena sirijskoj infrastrukturi tokom rata koji u toj zemlji traje već 23 meseca procenjena je na više od 11 milijardi dolara, saopštile su danas vlasti Sirije.

Ministar smenjen zbog skupe struje

Bugarski ministar finansija Simeon Đankov smenjen je s dužnosti, dan posle demonstracija organizovanih širom Bugarske, u znak protesta zbog poskupljenja struje.

Štrajk novinara BBC-ja

Novinari Bi-Bi-Sija stupili su danas u jednodnevni štrajk zbog otpuštanja viška zaposlenih, što će se odraziti na emitovanje televizijskog i radio programa.