Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Belgija godinu dana bez vlade

Belgija, svetski rekorder u nemogućnosti da formira vladu, sutra će obeležiti godinu dana jalovih pregovora o koaliciji koja bi trebalo da vodi državu sastavljenu od Flamanaca i Valonaca.

Pomoćnik Klintonove na Balkanu

Pomoćnik američke državne sekretarke Filip Gordon počinje sutra petodnevnu posetu Zapadnom Balkanu, tokom koje će razgovarati sa zvaničnicima u Sarajevu, Beogradu, Prištini i Zagrebu.

U poplavama 94 poginulih

Najmanje 94 osobe su poginule, a 78 se vode kao nestale u poplavama i odronima izazvanim jakim kišama u Kini, saopštio je kineski Centar za kontrolu poplava i suša.

Hakerski napad na MMF

Međunarodni monetarni fond istražuje napad na svoj kompjuterski sistem, iako još ne želi da o tome objavi više detalja, javljaju američki mediji.

Više od 150 napada na Kavkazu

Sedamdesetčetiri ruska policajca i vojnika poginula su ove godine na Severnom Kavkazu u operacijama protiv ekstremista, saopštio je ruski ministar unutrašnjih poslova Rašid Nurgalijev.

Požari se šire Arizonom

Veliki šumski požari šire se istokom Arizone, dok dim koji se izdiže visoko u atmosferu predstavlja sve veću pretnju zdravlju ljudi.

U Pakistanu 15 poginulih

Petnaest ljudi je poginulo, a više od 60 je ranjeno sinoć u eksploziji u stambenoj i trgovačkoj oblasti severozapadnog pakistanskog grada Pešavara.

115 miliona dece radi neki opasan posao

Više od 115 miliona dece u svetu, odnosno sedam odsto dečije populacije radi opasne poslove koji mogu da ugroze život, saopštila je Međunarodna organizacija rada (ILO).

Devojčica udavila bebu u kadi

Jedna petogodišnjakinja iz Kanzasa mogla bi da bude optužena za ubistvo, nakon što je otkriveno da je možda povezana sa davljenjem jedne bebe u kadi.

Italijani na referendumu

Italijani će se u nedelju i ponedeljak na referendumu izjašnjavati o povratku nuklearnoj energiji, privatizaciji sistema vodosnabdevanja i o imunitetu za premijera Silvija Berluskonija i druge visoke zvaničnike.

Turci sutra biraju parlament

Više od pedeset miliona Turaka sutra izlazi na parlamentarne izbore na kojima se prema svim anketama predviđa treća uzastopna pobeda proislamističke Partije pravde i razvoja premijera Tajipa Erdogan.

Još jedna eksplozija u Ikei

Jedna osoba je lakše povređena u eksploziji u prodavnici švedskog proizvođača nameštaja Ikea u Drezdenu, izjavio je portparol lokalne policije.

Turska daje garancije Gadafiju

Turska je ponudila garancije libijskom lideru Moameru Gadafiju ukoliko se povuče sa vlasti i napusti svoju zemlju, ali još nije dobila odgovor iz Tripolija.

Pepeo iz Čilea stigao do Novog Zelanda

Oblak pepela koji je izbacio vulkan Pujehue u Čileu stigao je do Novog Zelanda udaljenog više od 9.000 kilometara i preti da ugrozi avionski saobraćaj u toj zemlji.