Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

U udaru groma povređeno 77 kadeta

U udaru groma u vojnu bazu u saveznoj američkoj državi Misisipi povređena je četa kadeta, a 77 njih je završilo u bolnici, preneo je "Telegraf".

Ostaje bezvizni režim za Zapadni Balkan

Ministri unutrašnjih poslova i pravosuđa Evropske unije u Luksemburgu nisu raspravljali o bilo kakvom privremenom ukidanju slobodnog viznog režima EU za neku zemlju Zapadnog Balkana.

Holandija: Zakasnili ste sa hapšenjem Mladića

Poslanik holandske vladajuće Liberalne stranke (VVD) Han ten Bruke izjavio je danas da "većina u Parlamentu" Holandije smatra da je za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju potrebna potvrda da je saradnja Beograda sa Tribunalom u Hagu zaista unapređena.

VIDEO: Hag optužio Gadafija za silovanje Libijki

Glavni tužilac Međunarodnog suda u Hagu Luis Moreno-Okampo saopštio je danas da je libijski lider Moamer Gadafi naredio masovna silovanja i da su kupljene ogromne količine lekova poput "vijagre" za vojnike kako bi lakše napadali žene.

Andora priznala Kosovo

Andora je kao 76. zemlja priznala nezavisnost Kosova, saopštilo je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova.

Na Filipinima otkrivene nove vrste životinja

Tim američkih i filipinskih naučnika pronašao je na Filipinima nekoliko novih životinjskih vrsta, što samo pokazuje značajnu biološku raznovrsnost ove države u jugoistočnoj Aziji, piše danas Frans pres.

Vozovi stoje u Republici Srpskoj

Međunarodni voz Beograd - Sarajevo saobraća izmenjenom trasom, zbog generalnog štrajka zaposlenih u Željeznicama Republike Srpske.

Goblin iz Hari Potera masturbirao u vozu

Glumac patuljastog rasta Nikolas Rid, najpoznatiji po ulozi jednog od Evoksa "Ratovima zvezda" i goblina u "Hariju Poteru", optužen je da je pijan pola sata masturbirao u vozu i to pred tinejdžerkom koja je sedela u njegovoj blizini.

Preminuo Josip Katalinski

Legendarni fudbaler Željezničara i proslavljeni reprezentativac Jugoslavije Josip Škija Katalinski preminuo je jutros u Sarajevu u 64. godini, posle duge i teške bolesti.

Pregaženo 18 hodočasnika na spavanju

Jedan kamion uleteo je jutros u grupu hodočasnika koji su spavali pored puta na zapadu Indije, pri čemu je poginulo 18 ljudi a sedam je povređeno, saopštila je lokalna policija.

Pronađeno 21 telo u Meksiku

Najmanje 21 telo pronađeno je u blizini grada Morelija, na zapadu Meksika i uz svako telo ostavljena je poruka, izjavio je danas državni tužilac Hesus Montehano.

Holandija protiv Rumunije i Bugarske u Šengenu

Holandska vlada izjasniće se 2012. o zahtevu Rumunije i Bugarske da se priključe Šengen zoni, nakon što te dve zemlje prođu probni period, izjavio je danas u Luksemburgu holandski ministar za imigraciju Gerd Lers.

Manje NATO baza u Evropi

Ministri zemalja članica NATO-a odobrili su više reformi koje podrazumevaju zatvaranje nekih od 11 baza Alijanse u Evropi.

Penzioner se zapalio, mladić pretio samoubistvom

Jedan rumunski vojni penzioner polio se večeras benzinom i spalio ispred palate Kortočeni, zgrade Predsedništva Rumunije, u znak protesta zbog politike predsednika Trajana Baseskua kojeg je nazvao diktatorom.

VIDEO: Umro Leon Bota, najmlađi starac na svetu

Južnoafrički umetnik Leon Bota preminuo je dan nakon što ja napunio 26 godina, a prijatelji će ga pamtiti po veselom karakteru uprkos teškoj bolesti progerije odnosno ubrzanog starenja, sa kojom se nosio otkad se rodio.

Učenica izbodena zbog šminke

Učenica prve godine srednje škole izbola je džepnim nožem školsku drugaricu u bugarskom gradu Pleven zbog sukoba oko kozmetike.

Zapalila ćerku u vudu ritualu

Vrhovni sud u Kvinsu osudio je Mari Loradin (31) na 17 godina zatvora zbog toga što je zapalila svoju šestogodišnju ćerku tokom izvođenja vudu rituala kojim je "terala demone".