Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Žalba na oslobađanje Demjanjuka

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je uložilo žalbu na sudsku odluku o oslobađanju osuđenog čuvara iz nacističkog logora Džona Demjanjuka, u vreme kada nemački istražitelji vode još najmanje dva slična slučaja.

EU odobrila zajam Portugalu

Ministri finansija zemalja članica Evropske unije (EU) odobrili su 78 milijardi evra zajma za spasavanje dugovima pritisnutog Portugala.

Pronađeno 27 obezglavljenih tela

Policija Gvatemale saopštila je da je pronašla 27 tela žrtava masakra na jednoj farmi i da je to delo meksičkog narko kartela Zetas.

Belgija dobija vladu

Belgijski kralj Albert II imenovao je danas predsednika frankofone Socijalističke stranke Elija di Rupa za novog mandatara za sastav vlade.

Direktor MMF-a ostaje u zatvoru

Dominiku Stros-Kanu njujorški sud je odbio kauciju od milion dolara u gotovini, pa će izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ostati u pritvoru do 20. maja.

Izraelci pucali na malezijski brod

Izraelska mornarica ispalila je danas hice upozorenja na malezijski humanitarni brod koji je plovio ka pojasu Gaze i primorala ga da se okrene ka Egiptu, saopštili su organizatori pomoći i izraelska vojska.

Ubio se olimpijski šampion u maratonu

Olimpijski šampion u maratonu, Semi Vandžiru iz Kenije, izvršio je samoubistvo skočivši sa balkona svoje kuće nakon porodične svađe sa suprugom i još jednom ženom, saopštila je jutros kenijska policija.

Avion prinudno sleteo u Singapur

Putnički avion kompanije "Katej Pasifik" jutros je prinudno sleteo na međunarodni aerodrom u Singapuru, pošto mu se zapalio jedan motor, a u tom incidentu nije bilo povređenih.

Izrael kriv za incidente za Dan katastofe

Sirijske vlasti osudile su danas "kriminalne aktivnosti" Izraela na Golanskoj visoravni, granici te zemlje sa palestinskim teritorijama i na južnoj granici sa Libanom, gde su izraelske snage ubile najmanje osam propalestinskih demonstranata, a nekoliko desetina njih ranili.

U tuči oko šunke povređene četiri osobe

U Italijanskoj prodavnici u subotu je izbila tuča u kojoj su nastradale četiri osobe. Sukob je izbio kada se 50-godišnja žena u jednom mini-marketu u Livornu požalila kako joj je trgovac predebelo narezao šunku.

Putovanja ubila Čarlsa Darvina?

Putovanja koja su navela čuvenog britanskog naučnika Čarlsa Darvina (1809-1882), na teoriju o evoluciji vrsta mogla su da budu uzrok nekog od parazitskih oboljenja od koga je patio više desetina godina, a što je dovelo do srčanih problema i njegove smrti, pokazali su rezultati istraživanja grupe američkih naučnika.