Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Građani Srbije među najnesrećnijim na svetu

Galupov institut za ispitivanje javnog mnjenja objavio je danas rezultate istraživanja prema kojem su najsrećniji u svetu građani Paname, dok se Srbi nalaze na 143. mestu od ukupno 148 anketiranih država.

EU: Zabrana mentol cigareta

Evropska komisija predložila je danas uvođenje zabrane cigareta sa dodatnim aromama, kao i prikazivanje eksplicitnih slika posledica pušenja na omotima svih vrsta cigareta.

Eutanazija postaje zakonita u Francuskoj?

Francuska bi trebalo da dozvoli lekarima "da ubrzaju dolazak smrti" terminalno obolelih pacijentata, stoji u izveštaju koji je profesor Didije Sikar podneo francuskom predsedniku Fransoa Olandu.

Hrišćani najbrojniji

Ateisti, ljudi bez religije, treća su najveća grupa na svetu, posle hrišćana i muslimana. U ovu grupu spada oko 16% svetske populacije, a najviše ih je u Aziji i na Pacifiku, pokazala je studija koju prenosi "Russia Today".

Grčka ponovo paralisana

Radnici zaposleni u javnom sektoru u Grčkoj stupili su ponovo u jednodnevni štrajk, u znak protesta zbog mera štednje vlade i planiranih otpuštanja radnika.

Evakuacija zbog vulkana u Ekvadoru

Vulkan Tunhurava u Ekvadoru izbacuje lavu kilometar uvis, a usijano stenje i gas šire se tri kilometara od kratera, saopštio je Institut za geofiziku.

11-godišnjak poneo pištolj u školu

Jedan 11-godišnjak iz Jute optužen je za posedovanje oružja i napad, pošto je doneo pištolj u školu, jer je bio zabrinut zbog mogućnosti masakra poput onog u Njutaunu.