Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Plene imovinu žrtvama akcije "Bljesak"

Nevladina organizacija Dokumenta - Centar za suočavanje s prošlošću ukazala je danas na novi pravosudno-imovinski skandal, čije su žrtve sestre Radmila i Mirjana Vuković iz sela Medare u zapadnoj Slavoniji, kojima su hrvatske snage u akciji "Bljesak" pobile roditelje i malu sestru.

Mađarska priznala Makedoniju

Mađarska je danas, bez obrazloženja, saopštila da će ubuduće Makedoniju priznavati pod zvaničnim imenom Republika Makedonija, a ne kao Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju, kako je ta zemlja priznata u Ujedinjenim nacijama i kako to zahteva Grčka, koja se sa Skopljem na tu temu spori od 1991. godine.

Škole zatvorene zbog sumnjive osobe

Sve škole u gradu Ridžfild u saveznoj američkoj državi Konektikat, nedaleko od poprišta masakra u školi u Njutaunu, danas su zatvorene zbog sumnjive osobe koja je možda naoružana.

15 ubijenih na pijaci u Pakistanu

U eksploziji na pijaci u Džamrudu na severozapadu Pakistana kod granice s Avganistanom, danas je poginulo najmanje 15 ljudi, a više od 50 je ranjeno, uz strahovanje da to nije konačan broj žrtava, saopštio je pakistanski bezbednosni zvaničnik.

FOTO, VIDEO: Ovo su deca pobijena u Njutaunu

Policija je sinoć saopštila imena 26 osoba ubijenih u masakru u osnovnoj školi "Sendi Huk" u Njutaunu u američkoj državi Konektiket, među kojima je bilo 12 devojčica i osam dečaka uzrasta od šest i sedam godina.

Šef izraelske diplomatije podneo ostavku

Šef izraelske diplomatije Avigdor Liberman zvanično je danas podneo ostavku na tu i funkciju zamenika premijera zbog optužbi za preveru i izneveravanje javnog poverenja.

Hilari Klinton zadobila potres mozga

Američka državna sekretarka Hilari Klinton se onesvestila i zadobila potres mozga i trenutno se oporavlja kod kuće, saopštio je danas njen portparol Filip Rejns.

VIDEO: 20 dece ubijeno u školi u SAD

Masakr u školi u Njutaunu, u američkoj saveznoj državi Konektikat, počinio je dvadesetogodišnji Adam Lanza, čija je majka radila kao učiteljica u toj školi i nalazi se među 27 žrtava, saopštila je policija.

Zemljotres pogodio Gvatemalu

Zemljotres jačine 5,1 stepen po Rihterovoj skali pogodio je noćas obalu Gvatemale, saopštio je Američki geološki zavod.