Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Bombaš samoubica ubio 20 policajaca

Bombaš samoubica aktivirao je danas eksploziv u automobilu ispred policijske stanice u iračkom gradu Hili i ubio 20 pripadnika snaga reda, a ranio oko 40, izjavili su lokalni zvaničnici.

Pakistan ne da Americi Bin Ladenovu suprugu

Pakistan i Amerika zapali su u diplomatski spor oko sudbine Bin Ladenove najmlađe supruge Amal al Sadeh (27), koju su pakistanske vlasti juče odbile da stave pod međunarodno starateljstvo i da Amerikancima dopuste da je ispitaju.

Ubio dvogodišnju ćerku nindža nožem

Ramazan Remzi Akar otišao je u stan bivše devojke i uzeo njihovu dvogodišnju ćerkicu Jazminu. Devojci je rekao kako vodi ćeku da joj kupi čokoladu, ali umesto toga ju je oteo, odveo u svoj stan i izbo nindža nožem, a telo devojčice bacio je kraj jednog rezervata u Melburnu.

Dečak ubio oca neonacistu

Desetogodišnji dečak optužen je za ubistvo svog 32-godišnjeg oca, Džefa Hala, koji je poznat kao istaknuti neonacist.

Nije znala da joj je muž gej i ubica

Renata H. (64) je živela u braku sa svojim suprugom Delefom (56) već 17 godina, kada je saznala da on vodi dvostruki život i da se njegovo devijantno ponašanje tu ne završava.

Radnici ušli u Fukušimu 1

Radnici su jutros ušli u prvi blok nuklearne centrale Fukušima 1 u Japanu - prvi put od eksplozije nagomilanog vodonika koja je usledila gotovo odmah pošto je cunami 11. marta teško oštetio sisteme za hlađenje reaktora, saopštila je japanska agencija za nuklearnu bezbednost.

U Altamiri otkriveni novi crteži

U pećini Altamira, na severu Španije, otkriveni su novi crteži koje su naslikali praistorijski ljudi pre 25.000 godina, saopštili su regionalni zvaničnici.

Uhapšen gradonačelnik Maribora

Gradonačelnik Maribora Franc Kangler priveden je danas u policiju sa još sedam lica zbog istrage u vezi sa korupcijom i zloupotrebom službenih ovlašćenja.

Priština: Pobijeno 190 pasa lutalica

Grupa iznajmljenih lovaca ubila je na ulicama Prištine 190 pasa, uprkos brojnim i oštrim protestima više grupa za zaštitu životinja, saopštio je danas predstavnik za štampu gradske skupštine Muhamet Gaši.

Kurdistan: Policajaci ranjeni na sahrani

Četiri policajca su povređena, a jedan je teško ranjen na sahrani četvorice pripadnika Radničke partije Kurdistana (PKK), koji su poginuli u sukobu sa policijom, javila je agencija Frans pres.

U Čečeniji ubijen vođa Al Kaide

Ruske bezbednosne snage ubile su jednog od vođa Al Kaide u Čečeniji, koji je koordinirao pobunjenike u severnom Kavkazu, saopštio je danas Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma.