Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Dojče banka otpušta 1.000 radnika

Najveća nemačka banka, Dojče bank, planira da smanji broj zaposlenih u svom odeljenju za investiciono bankarstvo za 1.000 ljudi, pišu nemački mediji.

Split dobija ogroman kip Isusa na Marjanu

Splitsko Gradsko veće odlučilo je da odobri postavljanje krsta na Marjanu višeg od 21 metra i šireg od 10 metara - odnosno istih dimenzija koje je imao krst postavljen na tome mestu 1900. godine, a koji je austrougarska vojska srušila 1917.

"Varvari" pretukli portparola poljskog Slaska

Huligani fudbalskog kluba Budućnost prebili su u Podgorici portparola poljskog kluba Slask iz Vroclava, a nakon toga u incidentu na stadionu pokrali i neke stvari fudbalera gostujućeg tima, javljaju poljski mediji.

Bugarska: Broj poginulih u terorističkom napadu porastao na osam

Izraelsko ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je jutros da je broj poginulih u napadu na autobus sa izraelskim turistima u Bugarskoj porastao na osam, a bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov potvrdio da je bombaš samoubica odgovoran za napad.

Grenland: Odvojio se ogromni ledeni breg

Naučnici su saopštili da se od glečera "Peterman" na severu Grenlanda odvojio ledeni breg veličine 120 kilometara kvadratnih ili dvostruko veći od njujorškog Menhetna.

Ubijen sirijski ministar odbrane

Dve grupe su preuzele odgovornost za današnji napad na sedište Nacionalne bezbednosti u centru Damaska, u kome su ubijeni ministar odbrane general Daud Radža, njegov zamenik i zet sirijskog predsednika Asef Šavkat i čelnik sirijskog režimskog Kriznog štaba, general Hasan Turkmani.

Potonuo trajekt sa 280 putnika

Tanzanijski trajekt sa najmanje 280 putnika potonuo je danas u Indijski okean, kod ostrva Zanzibar, a u toku je spasilačka operacija tanzanijske mornarice i policije, javio je britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Evakuacija zbog požara na Peloponezu

Lokalne vlasti na jugu Peloponeza naredile su hitnu evakuaciju svih stanovnika nekoliko sela u oblasti Argira, nedaleko od luke Patras, jer požar, koji se zbog jakog vetra i visoke temperature veoma brzo širi, preti da zahvati kuće.

Rusi zaplenili kineski brod

Ruska obalska straža zaplenila je kineski ribarski brod i privela 17 mornara nakon što su navodno otvorili vatru.

Mađarska: Uhapšen nacista Laslo Čatari

Državni javni tužilac Mađarske saopštio je danas da je Laslo Čatari, koji se sumnjiči za likvidaciju i deportaciju Jevreja u Drugom svetkom ratu, uhapšen i optužen za ratne zločine.

Liberali pobedili u Libiji

Sekularni liberalni savez pobedio je na prvim slobodnim parlamentarnim izborima održanim u Libiji posle nekoliko decenija, pokazali su danas objavljeni konačni rezultati glasanja.

Ambasada: Ikaria je deo Grčke

Ambasada Grčke u Beču reagovala je oštro na pisanje austrijskih i italijanskih medija da egejsko ostrvo Ikaria razmišlja o otcepljenju od Atine i pripajanju Austriji.

Španci napuštaju zemlju zbog krize

Broj Španaca koji odlaze iz zemlje zbog recesije u prvih šest meseci 2012. godine porastao je za 44 odsto u odnosu na isti period lane, saopštio je Nacionalni institut za statistiku.

Besni taksisti blokirali London

Više stotina londonskih taksista blokirali su danas centar britanske prestonice u znak protesta zbog toga što im nije dozvoljeno da koriste "olimpijsku traku" na najvažnijim gradskim saobraćajnicama.

Novi kamp za izbeglice iz Sirije

U Tursku je tokom noći iz Sirije prebeglo više od 500 ljudi, a iz Ankare je najavljena izgradnja novog izbegličkog kampa za sirijske izbeglice.