Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Putin leti vrhunski opremljenim avionom

Ruski premijer Vladimir Putin u posete ide vrhunski opremljenim avionom "iljušin-96" i oklopnim automobilom "zil", a dan gostovanja košta oko 1,2 miliona dolara.

Gugl najveći brend, Koka-kola žestoko pada

Najpoznatije bezalkoholno piće na svetu više se ne nalazi među deset najboljih svetskih brendova, dok je internet pretraživač Google ove godine postao prvi brend sa vrednošću od 44 milijarde dolara.

NATO ne preuzima komandu, Libija i dalje pod bombama

Države članice NATO-a ni danas nisu uspele da se dogovore o preuzimanju komande od Sjedinjenih Država nad vojnim operacijama protiv snaga libijskog lidera Moamera Gadafija, uglavnom zbog uzdržanosti Turske, saopštili su diplomatski izvori.

Preminula Elizabet Tejlor

Čuvena američka glumica Elizabet Tejlor preminula je u 79. godini. Ona je pre dva meseca primljena u bolnicu zbog srčanih problema.

Radijacija iz Japana stigla do Evrope

Radijacija koja predstavlja posledicu udesa nuklearke u Japanu stigla je i do Evrope. Islandski zvaničnici su saopštili da su nad ovom zemljom registrovane "veoma male količine" nuklearnih čestica koje po svoj prilici potiču i Japana, dok nemačko savezno Ministarstvo za ekologiju smatra da bi radioaktivne čestice tokom dana mogle stići i do srednje Evrope.

Kriza kanadske vlade

Manjinska vlada kanadskog premijera Stivena Harpera je pred padom pošto njen predlog novog budžeta nisu podržali lideri opozicionih partija.

Zaplenjeno 200 kg kolumbijskog kokaina

Albanske vlasti su saopštile da su zaplenile 200 kilograma kolumbijskog kokaina koji je bio sakriven u jednom kamionu i da su uhapsile trojicu švercera droge.

Pucali na seljake dok su pozdravljali pilota

Američki vojnici koji su došli da spasu svoje pilote čiji je avion F-15E oboren na polju kod Bengazija, ranili su šestoro libijskih seljaka, koji su odmah prebačeni u bolnicu, preneo je "Dejli mejl".

Izgorelo 200 godina staro pozorište

Požar je uništio 200 godina staro parisko pozorište Elize Monmartr, u kojem je, kako se veruje, nastao žanr francuskog kabarea uz čuveni ples "kan-kan".

Kongo: 23 poginulih u avionskoj nesreći

Još četiri tela pronađeno je danas nakon jučerašnje nesreće transportnog aviona tipa "antonov" koji se srušio u predgrađu grada Puent-Nuar u Kongu. Time se broj mrtvih popeo na 23, a među njima se nalazi ruska četvoročlana posada.