Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Jak zemljotres na Fidžiju

Snažan zemljotres, jačine 6,3 stepena po Rihterovoj skali, pogodio je rano jutros pacifički region južno od ostrva Fidži.

Nove borbe u Libiji

Pristalice ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija zauzeli su juče grad Bani Valid posle žestokog sukoba sa vladinim snagama, objavila je televizija Al Džazira.

Snažan zemljotres pogodio Čile

Zemljotres jačine 6,2 stepena po Rihteru pogodio je danas oblast nedaleko od obale centralnog Čilea, isto područje koje je pre dve godine razoreno u snažnom zemljotresu i cunamiju.

Belgija izvezla mleko sa salmonelom

Belgijska agencija za sigurnost hrane (Afsca) saopštila je da je 19 tona mleka u prahu belgijske proizvodnje zaraženo bakterijom salmonelom Oranienburg.

VIDEO: Dvoje poginulih u oluji u Alabami

Nekoliko tornada obrušilo se danas na američku državu Alabamu, pri čemu je dvoje ljudi izgubilo život, oko 36.000 građana ostalo je bez struje, a mnogi su ostali blokirani u svojim domovima.

Nastavnicama zabranjene tange

U nekim školama u Makedoniji nastavnice su dobile zabranu da na posao oblače farmerke, bermude, prozirnu garderobu, košulje i bluze sa dubokim dekolteom, majice na tregere sa golim leđima, ali i tanga donji veš.

Sama na skijama prešla Antarktik

Britanska avanturistkinja Felisiti Aston okončala je danas skoro dvomesečni prelazak Antarktika na skijama i tako postala prva žena, a ujedno i prva osoba, koja je potpuno samostalno uspela u ovom poduhvatu.

Crna Gora: Preživeo pad od 200 metara

Podgoričanin Igor Belojević (37) pukom srećom preživeo je danas pad automobilom u provaliju duboku više od 200 metara, kada je izleteo sa magistralnog puta Podgorica - Cetinje.

Embargo Iranu na izvoz nafte

Evropska unija donela je danas odluku o uvođenju embarga na izvoz sirove nafte i naftnih derivata iz Irana, u nastojanju da izvrši pritisak na Teheran da nastavi pregovore o svom nukelarnom programu.

Pobio celu porodicu zbog zemlje

Početak Nove godine, po kineskom kalendaru, počeo je tragično za jednu porodicu čija su četiri člana poginula u eksploziji bombe koju je aktivirao njihov rođak zbog spora oko zemlje u centralnoj provinciji Hunan.