Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Farmeri EU traže odštetu

Veliki proizvođači voća i povrća, Španija, Italija i Francuska, zahtevali su na kriznom sastanku u Luksemburgu nadoknade za svoje poljoprivrednike, ljuti zbog ogromnih gubitaka koje trpe nakon što je u Nemačkoj izbila zaraze bakterijom ešerihija koli.

Gadafi: Borićemo se do smrti

Libijski lider Moamer Gadafi obećao je danas, nakon što je NATO izveo skoro 30 vazdušnih napada na prestonicu Tripoli, da će ostati u zemlji i boriti se do smrti.

Žene-neonacisti sve aktivnije

U Nemačkoj su već nekoliko godina žene sve prisutnije na desnoradikalnoj sceni. Više ne žele da stoje u pozadini nego preuzimaju važne funkcije u neonacističkim krugovima.

Kandidat u "Ljubav je na selu" ubio partnerku i sebe

Policija sumnja da je Austrijanac Alfred Tipelrajter (44), koji je 2005. godine učestvovao u njihovoj verziji emisije "Ljubav je na selu", ubio svoju partnerku Nemicu Korneliju L. (45) a nakon toga i sebe, piše nemački Kurir.

Korupcija muči EU

Evropska komisija objavila je planove za suzbijanje korupcije i upozorila da će obelodaniti imena zemalja članica koje ne uspevaju da spreče tu zloupotrebu, čija je godišnja cena za poreske obveznike EU procenjena na 120 milijardi evra.

Poplave u Kini, 14 mrtvih

U poplavama koje je na jugozapadu Kine izazvala obilna kiša, nastaradalo je 14 osoba, dok se 35 ljudi vodi kao nestalo.

Sirija: Ubijeno 120 policajaca

Najmanje 120 policajaca i pripadnika snaga bezbednosti poginulo je u sukobu sa naoružanim grupama na severu Sirije, javila je sirijska televizija.

Stros-Kan: Nisam kriv

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan izjasnio se danas pred sudom u Njujorku da nije kriv za seksualni napad i pokušaj silovanja.