Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

VIDEO: Nigerija: Najmanje 162 mrtvih u eksplozijama

Najnoviji bilans bombaških napada i pucnjave u drugom po veličini nigerijskom gradu Kanou, za koje je odgovornost preuzela islamistička grupa "Boko haram", iznosi 162 poginulih, preneo je AFP, pozivajući se na očevice.

Zagreb: Sukob na skupu protiv EU

Policija i demonstranti sukobili su se u subotu u centru Zagreba na skupu protiv ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, pošto je nekoliko učesnika pokušalo da skine zastavu EU sa stuba na Trgu bana Jelačića.

Devojčicu pojeo krokodil

U jednom selu u Indoneziji krokodil je pojeo 10-godišnju devojčicu dok je njen otac bespomoćno gledao stravičan prizor.

Sutra referendum u Hrvatskoj o EU

Građani Hrvatske sutra će se na referendumu izjašnjavati da li žele da njihova zemlja bude članica EU ili ne, a to pravo može da ostvari 4,5 miliona građana s pravom glasa, mnogi i u inostranstvu.

Talibani odgovorni za ubistvo Francuza

Avganistanski talibani su danas preuzeli odgovornost za napad u kojem su ubijena četiri pripadnika francuskog kontingenta NATO i saopštili da su regrutovali avganistanskog vojnika koji je otvorio vatru u bazi na istoku te zemlje.

Libija: Demonstranti za šerijatski zakon

Oko 3.000 Libijaca demonstriralo je danas u gradu Bengaziju na istoku zemlje, zahtevajući da islamski šerijatski zakon bude osnova budućeg zakonodavnog sistema Libije.

SAD zatvara ambasadu u Siriji?

Američka vlada razmatra mogućnost da zatvori ambasadu u Damasku i povuče sve radnike zbog pogoršane situacije u Siriji, rekao je izvor administracije SAD.

Kancerogeno mleko u Sloveniji

U mleku sa nekoliko farmi u Sloveniji pronađeni su tragovi kancerogenih aflatoksina, to mleko je moralo da bude uništeno, a veterinarska uprava ispituje da li je deo dospeo u prodaju, prenose slovenački mediji.

Slikala se gola i zabranjen joj povratak u domovinu

Samo nekoliko sati nakon što je francuski magazin "Madam Figaro" objavio fotografije obnažene iranske glumice Golšifte Farahani (29), ona je dobila dopis od iranskog ministra kulture da više nije dobrodošla u svojoj domovini.

Napadi na policijske stanice u Nigeriji

Serija od dvadesetak eksplozija dogodila se danas u gradu Kano, na severu Nigerije, a u jednoj od njih, ispred štaba federalne policije, poginula su dva policajca.

Preminula Eta Džejms

Američka džez, bluz i soul pevačica Eta Džejms umrla je danas u 73. godini od akutne leukemije, izjavila je njena predstavnica za štampu Lupe De Leon.

20 kuća uništeno u požaru u Nevadi

Više od 10.000 ljudi je evakuisano i više od 20 kuća uništeno u gradu Rino, u američkoj državi Nevadi, u požaru koji je drugi u poslednja dva meseca.