Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Mrtvi Grci dižu penziju

Hiljade Grka primaju penziju iako su već odavno mrtvi, objavila je danas ministarka rada i obećala da će se boriti protiv takvih prevara koje ionako dužnu Grčku stoje milione svake godine.

Izraelska vojska u stanju pripravnosti

Izraelska vojska je danas stavljena u stanje pripravnosti duž linije primirja sa Sirijom na Golanskoj visoravni dan nakon što su pripadnici te vojske pucali na Palestince i Sirijce koji su pokušali da pređu tu granicu.

Farma izvor smrtonosne bakterije

Smrtonosna bakterija EHEC - enterohemoragijska ešerihija koli od koje je u Nemačkoj umrla najmanje 21 osoba, nalazi se, najverovatnije, u klicama soje i drugih žitarica, pronađenim u jednom bio-vrtu u Donjoj Saksoniji, koji je već zatvoren.

Slovenci protiv reforme penzionog sistema

Slovenački birači su na referendumu ubedljivom većinom glasova odbacili predloženi zakon o reformi penzionog sistema, pokazuju preliminarni rezultati izjašnjavanja građana.

Vikiliks: Nije bilo masakra na Tjenanmenu

Diplomatske depeše iz američke ambasade u Pekingu pokazuju da tokom protesta na Trgu Tjenanmen 1989. godine kineski vojnici nisu pucali na demonstante, što delimično potvrđuje verziju dogajaja kineskih vlasti, piše "Dejli telegraf".

Predsednik Jemena napustio zemlju

U glavnom gradu Jemena, Sani, počelo je slavlje posle vesti da je predsednik Ali Abdulah Saleh, koji je pre dva dana ranjen u raketnom napadu na kompleks predsedničkih objekata, napustio zemlju.

Otkrivena ilegalna "farma beba"

Policija je u Lagosu pre nekoliko dana otkrila "farmu beba", mesto na kom su mlade, siromašne Afrikanke rađale decu za ilegalno tržište trgovine bebama ili za potrebe veštičjih rituala.

Klice pasulja izvor ešerihije koli

Nemačke zdravstvene vlasti saopštile su danas da su verovatni izvor zaraze ešerihijom koli klice pasulja, koje gaji lokalno stanovništvo na severu Nemačke, dok se broj žrtava epidemije povećao na 22.

Mladić prebačen iz bolnice u ćeliju

Advokat Miloš Šaljić, zastupnik porodice Mladić, izjavio je danas da je haški optuženik Ratko Mladić prebačen iz pritvorske bolnice u Sheveningenu u ćeliju i da je njegovo zdravstveno stanje nepromenjeno.