Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Pretučeni urednik i novinar podgoričkog 'Dana'

Urednik sportske redakcije podgoričkog dnevnika "Dan" Veselin Drljević i novinar tog lista Radovan Papić pretučeni su danas u Podgorici, izjavio je Nikola Marković, zamenik glavnog urednika "Dana".

Besni vatrogasci 'istuširali' policiju

Nezadovoljni odlukama vlade o uslovima penzionisanja, belgijski vatrogasci okupali su šmrkovima stotine policajaca koji su obezbeđivali zgradu u kojoj se nalazi kabinet premijera u Briselu.

Papa će umreti do novembra?

Postoji prepiska o tome da će papa Benedikt Šesnaesti "postradati" do novembra ove godine pišu italijanski mediji i ocenjuju da to liči na borbu za vlast plasiranjem intriga.

Oboren sajt CIA

Hakerska grupa Anonimusi srušila je veb sajt američke tajne službe CIA, pošto su prethodnog meseca na kratko onesposobili za rad sajtove Ministarstva pravde SAD i FBI, u znak osvete zbog gašenja jednog od najvećih sajtova za razmenu fajlova Megaaploud.

Grčka: Vlada odobrila mere štednje

Grčka vlada odobrila je mere štednje koje je predložila delegacija "trojke" - MMF, Evropska unija i Evropska centralna banka, kako bi zauzvrat dobila 130 milijardi evra novog zajma da država ne bi bankrotirala, jer već u martu ne bi mogla da ispunjava svoje finansijske obaveze.

Timošenkova prebačena u zatvor

Bivša ukrajinska premijerka i lider partije Otadžbina Julija Timošenko počela je 9. februara da služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Kašanovu kod Harkova, saopštila je danas Ukrajinska državna kaznena uprava.

Nato avioni ubili osmoro dece

Avganistanski predsednik Hamid Karzai rekao je danas da je u vazdušnim udarima koalicionih snaga ubijeno osmoro dece u istočnom Avganistanu.

Rusija uvela kastriranje pedofila

Posle drastičnog rasta broja pedofilskih zločina, ruska Duma usvojila je novi zakon o kažnjavanju pedofila kojim se pooštravaju kazne.

FBI: Stiv Džobs bio nepošten

Izveštaj američke federalne policije koji je nedavno objavljen otkriva nove pojedinosti o Stivu Džobsu, osnivaču kompanije "Epl", koji je preminuo prošle godine.

Japan: 83 umrlo od hladnoće

Višenedeljna hladnoća i sneg u Japanu odneli su dosad 83 života, a meteorolozi predvidjaju nastavak niskih temperatura i padavina.

Šef FBI-a imao najveću kolekciju pornića

Čuveni šef FBI Džon Edgar Huver, sakupio je najveću kolekciju pornografije u istoriji kako bi kontrolisao svoje velike seksualne potrebe, navodi se u novoj knjizi o njegovom životu.

Pepsi otpušta 8.700 radnika

Kompanija Pepsi je saopštila da će ukinuti oko 8.700 radnih mesta širom sveta da bi ostvarila uštedu i investitorima omogućila veću zaradu.

Nemačka porodica se utopila u podmornici u Hurgadi

Nemački bračni par i njihovo dete utopili su se danas u nesreći koja je zadesila turističku podmornicu u vodama Crvenog mora nedaleko od egipatskog letovališta Hurgada, saopštila je služba bezbednosti.