Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Suspendovana potraga za žrtvama brodoloma

Ronilačke ekipe jutros su ponovo suspendovale potragu za žrtvama na brodu "Kosta Konkordija" dok je kompanija Karnival Korp u čijem vlasništvu je i "Kosta Kruzers" najavila da će izvršiti reviziju bezbednosnih procedura na svim svojim brodivima za krstarenje.

NATO helikopter pao na NATO vojnike

Šest pripadnika NATO snaga je poginulo na jugu Avganistana kada se na trupe Alijanse srušio sopstveni helikopter, saopštila je komanda medjunarodnih snaga koje predvode SAD.

SAD: Hapšenja zbog on-line piraterije

Rat američkih vlasti sa internet imperijom, nakon sukoba oko zakona o borbi protiv onlajn piraterije, nastavljen je i sinoć, pošto je objavljeno da je podignuta optužnica protiv sedam osoba koje se dovode u vezu sa sajtom Megaupload, koji je vlasnike autorskih prava oštetio za pola milijarde dolara.

Zapalili se zbog nezaposlenosti

Petorica nezaposlenih Marokanaca su se danas zapalila u prestonici Rabatu u sklopu široko rasprostranjenih demonstracija koje se održavaju u zemlji zbog nedostatka radnih mesta posebno za mlade svršene studente.

Milanović: Iz EU se može i izaći

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je da Hrvatska može promeniti mišljenje i kada uđe u EU, iako to dosad nije učenila nijedna država.

Lavine ubile najmanje 29 ljudi

Najmanje 29 ljudi je poginulo u lavinama na severoistoku Avganistana, a spasioci imaju poteškoća da stignu do najteže pogođenih područja, jer je sneg blokirao drumove, saopštili su danas avganistanski zvaničnici.

Identifikovana prva žrtva brodoloma

Prva identifikovana žrtva brodoloma luksuznog broda "Kosta konkordija" je 38-godišnji mađarski violinista Šandor Fehir koji je svirao na tom brodu, nasukanom na sprud u petak.

Radnici MUP-a izdavali lažne pasoše

Troje zaposlenih u Ministarastva unutrašnjih poslova Makedonije uhapšeno je danas zbog sumnje da su izdavali falsifikovane pašose stanovnicima Kosova.

Aerodromsko obezbeđenje skinulo dve žene

Radnici obezbeđenja koji na njujorškom aerodromu "Kenedi" kontrolišu putnike skenerima bili su toliko revnosni da su naterali dve starije žene da skinu medicinska pomagala (steznik i kesu na stomaku) radi pretresa.

Vojnici zlostavljali decu

Britanska vojna policija privela je dvojicu svojih vojnika zbog zlostavljanja dečaka i devojčice u Avganistanu.

Predsednik Mađarske: Nisam prepisao doktorat

Predsednik Mađarske Pal Šmit porekao je danas tvrdnje da je njegova doktorska disertacija iz 1992. godine, naslovljena "Analiza modernih Olimpijskih igara", plagijat sličnog rada koji je objavljen pet godina ranije.

MMF traži 500 milijardi dolara

Međunarodni monetarni fond tražiće povećanje svoje finansijske moći za oko 500 milijardi dolara, kako bi mogao da odobrava nove zajmove koji će da ublaže posledice produbljavanja finansijske krize.

Danas zatvorena "Vikipedija" na engleskom

Crna stranica sa porukom "Zamislite svet bez slobodnog znanja" je danas dočekala internet korisnike koji su pokušali da pristupe engleskim stranicama "onlajn" enciklopedije slobodnog pristupa "Vikipedije".