Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

"Livadica" se brani pred Komisijom za planove

Inicijativa "Ne damo Livadicu" koja se bori za očuvanje zelene površine na uglu Jovana Subotića i Kisačke ulice pozvala je građane na okupljanje 3. oktobra, u 17 časova, kako bi se spremili za javnu sednicu Komisije za planove.

"Vojvodina se nikad neće oporaviti od Jogurt revolucije"

"Jogurt revolucija je bila nešto najpogubnije za Jugoslaviju, to je početak njenog pada, ali je još pogubnija za Vojvodinu, jer se Vojvodina nikada neće oporaviti od toga", rečeno je na panelu konferencije "BookTalk" na kojem se govorilo o 30 godina od Antibirokratske revolucije i jednom veku od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, a koji je održan u organizaciji "Color press" grupe u Galeriji Matice srpske.

Kuda plovi "Promenada"?

Tržni centar "Promenada" možda neće tako brzo dobiti upotrebnu dozvolu, ali to je trenutno najmanji problem koji prati izgradnju ovog objekta kraj Spensa. Svakako ne bi bio ni prvi ni poslednji objekat u Srbiji koji je proradio bez svih dozvola, međutim, u konkretnom slučaju glavna muka gradske vlasti je što se ne zna kako će biti rešen problem sa podzemnim vodama.